7.4.15

Βούτσης: Επιστρέφει ο βασικός μέτοχος...

Βούτσης: Επιστρέφει ο βασικός μέτοχοςKαταπέλτης γα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Ο υπουργός μάλιστα άνοιξε και ζήτημα επαναφοράς του... «βασικού μετόχου» υποστηρίζοντας ότι «το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τα ασυμβίβαστα ο βασικό μέτοχος πρέπει να συζητηθούν».
 
«Πόσες συχνότητες χωρά η Ελλάδα που να είναι βιώσιμες;» αναρωτήθηκε ο κ. Βούτσης για να απαντήσει «Δύο – δυόμιση, τρείς! Όχι πάντως οκτώ ή επτά. Στις συχνότητες αυτές εξέχοντα ρόλο θα έχει η δημόσια τηλεόραση. Όλες οι συζητήσεις που έχουν γίνει και σε αναλογικό και ψηφιακό φάσμα δεν προέβλεπαν κάτι τέτοιο».
 
Αναφορικά με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ υποστήριξε πως ήταν «ένα μεγάλο ντιλ, ένα μεγάλο δώρο προς τα ιδιωτικά κανάλια. Ηταν οι εμμονές του Αντώνη Σαμαρά... Το μαύρο ήταν ένα δώρο μια σχέση συναλλαγής που αναπτύχθηκε ανάμεσα στη τρικομματική κυβέρνηση και τους ιδιωτικούς σταθμούς και εξαιτίας αυτής της κατάστασης έφυγε η ΔΗΜΑΡ. Αν συζητάμε να έρθει η ΕΡΤ στην προηγούμενη κατάσταση λέμε να έρθει στο σύνολο των δομών της ώστε να αποτελέσει μια ισχυρή δομή στα ΜΜΕ». 
 
Πρόσθεσε ότι το ΕΣΡ εμφάνισε «πλήρη αδυναμία να παρέμβει επί τόσα χρόνια τη στιγμή που παίζονταν το πέρασμα από την μια εποχή στη άλλη ενώ είχε την νομοθετική κάλυψη και την υποχρέωση να προχωρήσει σε ελέγχους»

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: