27.4.15

Βαρουφάκης: Μέχρι αύριο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο...




Δεν με έχει βάλει στον «πάγο» το Μαξίμου.

-Τσακαλώτος: Δεν μπαίνουν στη συζήτηση τα εργασιακά και το ασφαλιστικό...


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 


Η μερική εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ ευρώ είναι στόχος του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο εάν ψηφιστεί θα αποτελέσει...

βάση για την ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης.

O Bαρουφάκης εμφανίστηκε μαζί με τον   Τσακαλώτο, τον νέο συντονιστή της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση οι δύο τόνισαν, πως, οι σχέσεις τους παραμένουν φιλικές, απλώς αλλάζει ο τρόπος της δουλειάς τους.

«Κινούμαστε προς μία σταδιακή συμφωνία» είπε ο υπουργός Οικονομικών που εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως, θα υπάρξει σύγκλιση εντός της εβδομάδας.

Ανακοίνωσε εξάλλου, πως, αύριο θα είναι έτοιμο το πολυνομοσχέδιο το οποίο, όπως είπε θα αποτελεί μία βάση για την ενδιάμεση συμφωνία και θα βασίζεται στις προτάσεις που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς. 
Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως σε αυτό δεν θα περιλαμβάνονται τα «κόκκινα δάνεια».

«Θα τους δείξουμε ότι έχουμε έτοιμες προτάσεις. Αν δεν τις δεχτούν και θέλουν συνολική λύση, μπορούμε να συμφωνήσουμε να πάνε όλα σε μια συνολική πλήρη συμφωνία τον Ιούνιο» είπε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων, για το εάν εκλαμβάνει την υποβάθμισή του στη διαπραγματευτική ομάδα, ως «κούρεμα» αρμοδιοτήτων εξαιτίας του κακού κλίματος στο Eurogroup της Ρίγας, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε:

Δεν μου έχει βάλει «πάγο» η κυβέρνηση. Με πολεμούν συμφέροντα έξω από τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε πως δεν μπαίνουν στη συζήτηση τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (υπεύθυνος για την ομάδα), ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος (συντονιστής), ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Brussels Group που ασχολήθηκε με την ατζέντα των νέου γύρου διαπραγματεύσεων που ξεκινά την Τετάρτη, υπό τον κ.Χουλιαράκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: