22.4.15

«Εκβιασμός» πίσω από τη διακοπή ρεύματος στην εφορία Αμαρουσίου...


Σε απόπειρα εκβιασμού οφείλεται μεθόδευση της διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτήριο, στο οποίο στεγάζεται η εφορία μεγάλου πλούτου. Αυτή τη σοβαρή καταγγελία έκανε η ...
αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη (ΜΕGA), που τόνισε ότι το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από την διακοπή του ρεύματος. 


Η υπόθεση έχει ως εξής: Εξ αιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, η ΔΕΗ «έκοψε» την παροχή ρεύματος στο κτήριο των 17 ορόφων. Σε αυτό στεγάζονται επιχειρήσεις, αλλά και φορείς οικονομικού ελέγχου μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και … τροφαντού πλούτου. Συγκεκριμένα: Στον 7ο όροφο στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο έχει αρμοδιότητα σε υποθέσεις όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού. Επίσης, στον 17ο όροφο εδρεύει η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η λειτουργία μιας γεννήτριας επαρκεί για να ανεβοκατεβαίνουν οι ανελκυστήρες, όχι όμως και για να κάνουν τη δουλειά τους, τόσο η εφορία, όσο και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, που αφορά την λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα του εξωτερικού και στον 17ο η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το πρωί της Τετάρτης δυο εταιρείες – οφειλέτες, που χρωστούσαν 2 και 1,5 εκατ. ευρώ, έσπευσαν εκεί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Οι άνθρωποί τους όμως έφυγαν άπραγοι, καθώς οι υπολογιστές - και φυσικά το όλο σύστημα μηχανογράφησης- βρισκόταν εκτός ενεργείας, ελλείψει ρεύματος. Κι αυτά είναι μόνο δυο παραδείγματα… Το Δημόσιο χάνει χρήματα και μάλιστα σε μια περίοδο, κατά την οποία το τελευταίο που χρειάζεται είναι αυτό.

Η κ. Βαλαβάνη ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, εκ μέρους κάθε φορέα του Δημοσίου που έχει σχετική αρμοδιότητα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: