27.4.15

Η κυβέρνηση στηρίζει τον Βαρουφάκη...


... στις επιθέσεις που δέχεται.
Παραγκωνισμό του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, βλέπει η αντιπολίτευση..
"Συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Καραγκούνη ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν είδε φως και μπήκε σ’ αυτή την κυβέρνηση» και ότι «αυτός και η πολιτική που εκπροσωπεί είναι ...
επιλογή της κυβέρνησης»" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, με αφορμή τα οσα δήλωσε λιγο πιο πριν ο Κ. Καραγκούνης, για την αλλαγή της ομάδας διαπραγμάτευσης. 

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου:


Συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Καραγκούνη ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν είδε φως και μπήκε σ’ αυτή την κυβέρνηση» και ότι «αυτός και η πολιτική που εκπροσωπεί είναι επιλογή της κυβέρνησης». 


Γι’ αυτό ακριβώς και η κυβέρνηση στηρίζει τον Υπουργό Οικονομικών στις στοχευμένες και κατευθυνόμενες επιθέσεις που δέχεται.


Η ΝΔ, για την αλλαγή της ομάδας διαπραγμάτευσης:


Τον πλαισιώνει με διαφορετικούς συνεργάτες, γιατί να τον διώξει δεν μπορεί και να τον κρατήσει όπως ήταν δεν το αντέχει



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ρόλο Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ο κ. Βαρουφάκης  δεν είδε φως και μπήκε σε αυτή την κυβέρνηση.


Αυτός και η πολιτική που εκπροσωπεί ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος σε αυτή του την επιλογή, διότι αν προσπαθήσει να απεμπλακεί από τον υπουργό του, ομολογεί ότι ως τώρα απέτυχε η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε.  Τον πλαισιώνει με διαφορετικούς συνεργάτες, γιατί να τον διώξει δεν μπορεί και να τον κρατήσει όπως ήταν δεν το αντέχει.


ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση ευνουχίζει τον κ. Βαρουφάκη


«Αφού χάθηκαν τρεις ολόκληροι μήνες από τις εκλογές, αφού επιδεινώθηκαν όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αφού στέγνωσε όλη η ρευστότητα και αφού η χώρα έφτασε στο αμήν, η κυβέρνηση αλλάζει τη διαπραγματευτική ομάδα, ευνουχίζει τον κ. Βαρουφάκη, αποσύρει τους συνεργάτες του και προσπαθεί να στείλει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ μήνυμα πολιτικής βούλησης για συμφωνία».


Αυτό σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, για τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης.


Στη σχετική του ανακοίνωση διερωτάται σε ειρωνικό τόνο: «Τι συμβαίνει; Οι υπερήφανοι και σκληροί διαπραγματευτές προσδιορίζουν την ομάδα τους με βάση τις οδηγίες των ξένων ή κατάλαβαν πόσο  επικίνδυνο για τη χώρα ήταν το παιχνίδι που έπαιζαν έως τώρα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης;»



Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι γέμισε τον ελληνικό λαό με ψέματα και ψευδαισθήσεις, καταλήγει: «Ας καταλάβουν, όσο υπάρχει ακόμη περιθώριο, ότι ή θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας παραδεχόμενοι τις συκοφαντίες και τα ψέματα πέντε ολόκληρων ετών ή θα καταστρέψουν τα πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: