1.4.15

Σε εγρήγορση για τους απεργούς πείνας...

Παράλληλες συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και πανεπιστημιακών στα Προπύλαια, με φόντο τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κι ενώ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχωρούν και σε...
καταλήψεις δημαρχείων, ζητώντας το κλείσιμο των φυλακών υψίστης ασφαλείας και εκφράζοντας συμπαράσταση στους κρατούμενους απεργούς πείνας.
Υπό κατάληψη τελεί, από τις 7 το πρωί, το δημαρχείο Ξάνθης, από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.

Ομάδα ατόμων εισήλθε στο δημαρχείο, νωρίς το πρωί, ζητώντας από τον δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους εργαζόμενους να βγουν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια το κατέλαβαν, ανάρτησαν το πανό και έκαναν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την κατάληψη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταληψίες των ενημέρωσαν πως η δράση τους έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα ολοκληρωθεί ως το μεσημέρι.΄

Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει προχωρήσει σε κατάληψη του δημαρχείου της Νέας Σμύρνης, το πρωί της Τετάρτης (01/04).

Η κατάληψη ξεκίνησε το πρωί όταν περίπου 30 άτομα μπήκαν στο κτήριο του δημαρχείου, έδιωξαν τους υπαλλήλους και στη συνέχεια κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του δημαρχείου.

Η κατάληψη, όπως αναφέρουν οι αντιεξουσιαστές, γίνεται ως κίνηση αλληλεγγύης στα αιτήματα των απεργών πείνας των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Τρίτη ημέρα κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ


Συνεχίζεται για τρίτη η μέρα η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών, την ώρα που η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και ενώ οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος εκφράζουν προβληματισμό για «την παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας». 

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ που ζητούν την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Η διοίκηση του ιδρύματος εξέφρασε χθες ανησυχία για το γεγονός ότι η κατάληψη του ιστορικού κτηρίου στα Προπύλαια συνεχίζεται, παρότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες -προφορικώς και εγγράφως- προς την πολιτική ηγεσία.
Σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές, η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα, αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει από τη Δευτέρα τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας. Εισαγγελέας μετέβη στον υπό κατάληψη χώρο και διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Αμέσως, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: