28.4.15

Κορωνάκης: Σταθερά στις κόκκινες γραμμές...


... που έθεσε ο Ελληνικός λαός (ΒΙΝΤΕΟ)...
"Ο Πρωθυπουργός μίλησε με βάση τις δεσμεύσεις μας", τόνισε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα και τα περί δημοψηφίσματος, ο Τ. Κορωνάκης εξήγησε ότι...

ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πήρε εντολή για λύση "εντός ευρώ, χωρίς λιτότητα" και αν βρεθεί εκτός αυτής της εντολής, ίσως χρειαστεί να προσφύγει στο λαό, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Πρωθυπουργού ότι δε χρειάζονται εκλογές. Πρόσθεσε ωστόσο πως η εκτίμηση είναι ότι δε θα χρειαστεί, γιατί θα υπάρξει άμεσα συμφωνία που δε θα ξεφεύγει από τους όρους της εντολής που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "υπάρχουν δύο ζητήματα κομβικά, κεντρικής σημασίας για τη δημοκρατία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα [...] Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει εκλεγεί με ένα πρόγραμμα", η οποία δέχεται τους δημοσιονομικούς κανόνες που θέτουν οι εταίροι, αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής που θα εφαρμοστεί για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι θα πρέπει να είναι "αυτό που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός". "Αν αυτό αμφισβητείται, μπαίνει ένα κομβικό ζήτημα δημοκρατίας για την Ευρώπη. Μπορούν οι λαοί να αποφασίζουν από εδώ και πέρα ή όχι;". 


"Το δεύτερο θέμα είναι ένα ζήτημα εσωτερικής δημοκρατίας", πρόσθεσε ο Τ. Κορωνάκης και εξήγησε ότι "θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι που ο πρωθυπουργός είπε ότι αν βγει εκτός της εντολής, θα προσφύγει στο λαό".    


Σχετικά με τη διαπραγματευτική διαδικασία, ο Τ. Κορωνάκης δήλωσε ότι "καταλαβαίνουμε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών και μέσα στο κόμμα. Και μέχρι στιγμής έχει υπάρξει απόλυτη λειτουργία των οργάνων και μέσα σε καλό κλίμα". "Σε τέτοιες ώρες χρειάζεται το κόμμα να έχει όλη την ενημέρωση", πρόσθεσε, σχετικά με τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της ομάδας διαπραγμάτευσης, η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι κατανοητό απ' όλους με ποιο πρόγραμμα κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές και όλοι δουλεύουν για την επιτυχία αυτού του προγράμματος, τόνισε ο Τ. Κορωνάκης όταν ερωτήθηκε για την πολυφωνία στο εσωτερικό του κόμματος.

Τέλος, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι "το πιο σημαντικό στοιχείο από τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ήταν η ειλικρίνια με την οποία αντιμετώπισε όλα τα ζητήματα. Αυτή είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και φέρνει και ένα νέο πολιτικό ήθος".



avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: