11.4.15

Μάρδας: Κάνουν λάθος, αυτοί που λένε πως τα λεφτά τελειώνουν...


Παραμένει "κόκκινη γραμμή" μας η μείωση μισθών και συντάξεων...
Κύριο μέλημα είναι να πληρώνουμε αυτούς που πρέπει, δήλωσε αναφερόμενος στην καταβολή μισθών και συντάξεων ο αν. Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o κ. Μάρδας είπε ότι ...
όταν τρέχει μια διαπραγμάτευση κι όταν υπάρχουν αρκετές διέξοδοι για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ρευστότητας, οι έξωθεν δηλώσεις ότι τα χρήματα τελειώνουν, "είναι δική τους υπόθεση κι έχω την αίσθηση ότι κάνουν λάθος", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι πιέσεις για μειώσεις συντάξεων συνεχίζονται, παραδέχτηκε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τέσσερις κόκκινες γραμμές: μια από αυτές είναι πως δεν θα δεχτούμε μείωση συντάξεων – μισθών.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανέφερε ο κ. Μάρδας, επιδίωκαν αύξηση πρωτογενούς πλεονάσματος στα ποσοστά που επιβάλλονταν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει τα χρήματα που χρωστάμε με έναν άλλο τρόπο, όχι με το πρωτογενές πλεόνασμα. "Αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εισάγεται μια άλλη πολιτική κουλτούρα. Είχαν κάποιες ερωτήσεις κι επιφυλάξεις, αλλά όλη η διαπραγμάτευση προχωρά πάνω στη γραμμή που χαράσσουμε εμείς", είπε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε "Επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: