21.4.15

Κορωνάκης: Δεν λύνεται το προσφυγικό με μια Σύνοδο Κορυφής...


... μετά από εκατόμβες νεκρών.

«Κανένας δεν θα βάλει τη χώρα σε κίνδυνο χρεωκοπίας γιατί δεν συμφέρει κανένα».

BINTEO...
Πλήρη αποτυχία της ευρωπαϊκής και ελληνικής πολιτικής μέχρι σήμερα στο θέμα της μετανάστευσης, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην....
Ευρωπαϊκή πολιτική καθώς όπως είπε «δεν λύνεται το πρόβλημα με μια σύνοδο κορυφής, μετά από εκατόμβες νεκρών, που υπόσχεται ότι θα πάρει και άλλα μέτρα, με τη Frontex».


Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει σοβαρή συζήτηση για το ζήτημα των προσφυγικών ροών, αν δεν μιλήσεις για τους λόγους που οδηγούν τους ανθρώπους στη φυγή. "Αν δεν σταματήσουν οι ροές από εκεί που φεύγουν δεν θα λυθεί το πρόβλημα" είπε χαρακτηρίζοντας «υποκριτικό το ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων όταν μιλάμε για χώρες όπως το ΙΡΑΚ, τη Συρία και Λιβύη γιατί δεν δημιουργήθηκε αυτόματα η κατάσταση εκεί». Τέλος σημείωσε ότι είναι θλιβερό να χρησιμοποιείται ως μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης το μεταναστευτικό.


Κοντά σε συμφωνία, χωρίς μέτρα λιτότητας



«Κανένας δεν θα βάλει τη χώρα σε κίνδυνο χρεωκοπίας γιατί δεν συμφέρει κανένα» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και συνέστησε να είμαστε επιφυλακτικοί όλοι στο θέμα των δημόσιων δηλώσεων ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκεις σταθερά να υπάρξει συμφωνία.


Εκτίμησε ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία, μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση που για πρώτη φορά πραγματοποιεί ελληνική κυβέρνηση έχοντας σαφή τα όρια, όπως πριν λίγες μέρες ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Reuters.


«Υπάρχει απόλυτη αποφασιστικότητα» ότι η κυβέρνηση δεν θα επαναλάβει μέτρα λιτότητας και ύφεσης πρόσθεσε εξηγώντας ότι η "σεβόμαστε τους κανόνες της Ε.Ε. ακόμα και αν διαφωνούμε" έτσι "μειώσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ήδη από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη αμφισβητώντας με τον τρόπο αυτό, το βασικό πυρήνα της λιτότητας".


Επιπλέον υπογράμμισε ότι υπάρχει μια συνεχή επεξεργασία στη λίστα των μεταρρυθμίσεων και απαντώντας στην επιχειρηματολογία της Ν.Δ. για καθυστέρηση και χρονοτριβή σε σχέση με τη διαπραγμάτευση ο Τ. Κορωνάκης είπε: «Ο χρόνος αξιοποιείται στην κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης που δεν κάνατε εσείς ποτέ».


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: