8.4.15

«Αν θέλαμε να μπούμε στην κυβέρνηση...


... θα το κάναμε στις 26 Ιανουαρίου»...
Το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε το Ποτάμι, μέσω του...
συντονιστή των τομέων πολιτικής και στενού συνεργάτη του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, Θανάση Σκόκου, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα που αφορούν στο θέμα αυτό. 

«Επειδή αναφέρονται και στο Ποτάμι και την υποτιθέμενη διάθεσή του να συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα πρέπει να τους πούμε δυο λόγια έτσι ώστε να ενημερωθούν και να πάψουν να ανησυχούν (τουλάχιστον γι' αυτό)», αναφέρει ο κ. Σκόκος και σημειώνει πως «αν θέλαμε, σύντροφοι, να μπούμε σ' αυτή την κυβέρνηση, θα το είχαμε κάνει από το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου όταν το πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στον Σταύρο Θεοδωράκη κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία σας στην Πλατεία Κουμουνδούρου: «Πάρτε κάνα δύο υπουργεία και ελάτε κι εσείς μαζί». Δεν προβληματιστήκαμε καθόλου. Είπαμε "ευχαριστώ" και δεν πήραμε».

Ο κ. Σκόκος προσθέτει, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πει τέσσερις φορές δημοσίως -τις δύο στη Βουλή- ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει «λιγούρα για εξουσία», όπως γράφει στο άρθρο του.

«Τι δουλειά να έχουμε εμείς μέσα στον αχταρμά του εθνικισμού, του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας; Τι δουλειά έχουμε εμείς να μπλέξουμε σε μια πολιτική που συναγελάζεται με ψεκασμένους, ενώ η χώρα βουλιάζει», συμπληρώνει το ηγετικό στέλεχος του Ποταμιού.

Και καταλήγει: «Είναι αλήθεια, ότι στις μεταξύ μας συναντήσεις, και στη Βουλή, προσπαθούμε με λογικές προτάσεις να σας δείξουμε τι είναι ωφέλιμο για τη χώρα. Βοηθάμε και τους 2-3 ρεαλιστές που συμμετέχουν στο σχήμα σας. Τι άλλο να κάνουμε; Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η κυβέρνηση της χώρας. Αλλά μη μπερδεύεστε. Δεν σας φλερτάρουμε. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε ανόητοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: