21.4.15

Bloomberg: Αφήστε την Ελλάδα...

Bloomberg: Αφήστε την Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ - Media... να φύγει από το Ευρώ...


Πιο σίγουρος από ποτέ εμφανίζεται ο αρθρογράφος του Bloomberg, Μαρκ Γκίλμπερτ, σχετικά με το ενδεχόμενο...
εσκεμμένης εξόδου της Ελλάδας, είτε αποπομπή της από το ευρώ.

Μάλιστα, θέλοντας να αποδώσει σχηματικά την κατάσταση στην Ευρώπη, παρομοιάζει τους εταίρους με τον «μπάρμαν» που ξέρει «πότε πρέπει να σταματήσει να σερβίρει τον μεθυσμένο πελάτη στην γωνία» (την Ελλάδα δηλαδή) και να καλέσει την «πόρτα» για να τον «πετάξει έξω»

Ολόκληρο το κείμενο του Μαρκ Γκίλμπερτ, αρθρογράφου του Bloomberg, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Αφήστε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.»:

«Καθώς οι εβδομάδες από τις ελληνικές εκλογές έγιναν μήνες, η νέα κυβέρνηση που εξελέγη τον Ιανουάριο δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει στην κατεύθυνση του παντρέματος των υποσχέσεών της για μέτρα ενάντια στη λιτότητα και στις μεταρρυθμίσεις που οι πιστωτές της απαιτούν από εκείνη για να της δώσουν κι άλλα χρήματα. Η σημερινή είδηση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύει αποθεματικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για «έκτακτη ανάγκη» αποδεικνύει πως τα χρήματα, πράγματι τελειώνουν. Και κανένα από τα σενάρια για το τι θα γίνει παρακάτω, δεν φαίνεται να είναι συμβατό με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Η –δύσκολη να την παραδεχθείς- αλήθεια είναι πως η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει ούτε τη διάθεση ούτε τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρέη της, που συνοδεύουν την ιδιότητα του μέλους της ευρωζώνης. Παραχωρώντας άλλωστε τον έλεγχο του νομίσματός της, η χώρα έχει αποκλείσει την υποτίμηση σαν επιλογή για να βγάλει την οικονομία από το σπιράλ της ύφεσης. Κάποιοι έξυπνοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να λένε ότι ίσως η Ελλάδα να είναι σε καλύτερη θέση, αν είναι μόνη της.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: