27.4.15

Πιάνει τα "μολύβια" το Brussels Group...

Τα τέσσερα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση...
Ξεκινάει νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και "θεσμών" στη σκιά όσων συνέβησαν στο...
Eurogroup της Παρασκευής.

Την Κυριακή υπήρξαν επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και μεταξύ του προέδρου του ΣΟΕ Ν.Χουλιαράκη και του αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντ.Κοστέλο, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη η συνεδρίαση θα επαναληφθεί δια ζώσης.

Στόχος των δύο πλευρών είναι η άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες και η επιτάχυνση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την 11η Μαΐου.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη πραγματοποιηθηκε αποτίμηση των αποτελεσμάτων τής μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης και του Eurogroup της Παρασκευής, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε στρατηγική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για να κλείσει η συμφωνία η κυβέρνηση προσανατολίζεται:

1) Να παγώσουν οι αλλαγές στα εργασιακά και να πάνε για τον Ιούνιο και μετά

2)Να μπει μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις

3)Να μειωθούν οι υψηλές επικουρικές συντάξεις

4)Να επιβληθεί φόρος για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: