13.4.15

Business Insider: H Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν οδηγός ταξί...

Business Insider: H Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν οδηγός ταξί
Στον εκνευρισμό των Ευρωπαίων αναφορικά με την τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του το Business Insider.

«Στην πραγματικότητα, είναι τόσο εκνευρισμένοι που...
φέρονται να υποστηρίζουν πως η Ελλάδα κάνει «σαν οδηγός ταξί», που μόνο ζητά για χρήματα, αντί να προωθεί μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Το Business Insider κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας και «σοκαρισμένοι» από την έλλειψη προόδου που έχει κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ωστόσο, το Business Insider επικαλείται και την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στο δημοσίευμα της FAS, στην οποία υπογραμμίζεται πως το δημοσίευμα όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις και την Ευρώπη.

Όπως επισημαίνει το Business Insider, κύριο μέλημα της Ελλάδας είναι να υπάρξει μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους προκειμένου να αποδεσμευτούν χρήματα ύψους 7,2 δις ευρώ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η Ελλάδα αποπλήρωσε τη δόση των 460 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ την περασμένη Πέμπτη.

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και εάν η χώρα δεν λάβει τα χρήματα των δόσεων, θα κινδυνεύσει με χρεοκοπία ενόψει των επόμενων μεγάλων πληρωμών που έχει να κάνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται πως το EuroWorking Group έδωσε την περασμένη Πέμπτη προθεσμία έξι εργάσιμων ημερών στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: