16.4.15

Πρόεδρος "Die Linke": H ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ, καταρρέει...


Ο πρόεδρος του κόμματος της γερμανικής αριστεράς (DIE LINKE) Μπέρντ Ρίξινγκερ άσκησε σφοδρή κριτική στον προέδρο της επιτροπής οικονομικών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Κούρτ Λάουκ: “Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) διασπά την Ευρώπη και...
θα είναι υπόλογo απέναντι στου Γερμανούς φορολογούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να επιβαρυνθούν με 85 δις ευρώ, αν η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Οι δηλώσεις του σχετικά με την Ελλάδα είναι τερατώδεις".

Zητάει από την  καγκελάριο Μέρκελ "να παρέμβει τώρα και να καταστήσει σαφές τι θέλει το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού. Η ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου θα έχει αποτύχει εάν η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να παρουσιάζεται ως ατμομηχανή της ευρωπαϊκής ενότητας, στην πραγματικότητα, όμως, οι Μέρκελ και Σόιμπλε διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν οι νεκροθάφτες της.

Καμία άλλη χώρα δεν αποκομίζει μεγαλύτερα οφέλη από το ευρώ όσο η Γερμανία. Με το ρεκόρ του εμπορικού πλεονάσματος πυροδοτείται περαιτέρω η κρίση στην ευρωζώνη. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική των περικοπών απέτυχε. Η φτώχεια και η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η τεράστια ανεργία των νέων αυξάνονται δραματικά παντού στην Ευρώπη.

Σήμερα μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση προσπαθεί, σύμφωνα με την επιθυμίες του λαού της, να εφαρμόσει μια κοινωνικά δικαιότερη πολιτική στη χώρα της. Αυτό θέλει να το εμποδίσει η γερμανική κυβέρνηση με κάθε μέσο: Η Ελλάδα πρέπει να αποτύχει, ώστε να συνεχιστεί το νεοφιλελεύθερο μακελειό στην Ευρώπη. Με το “αν δεν θέλεις με το καλό θα εξασκήσω βία” ο Αλέξης Τσίπρας εξαναγκάζεται να παραιτηθεί από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, να εφαρμόσει τις σκληρές επιταγές περικοπών των τεχνοκρατών της τρόικας και να επιτρέψει το ξεπούλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί μόνος του να αποτρέψει την καταστρεπτική πολιτική της λιτότητας και τον εκβιασμό των πολιτών και των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων από τις αγορές. Η σοσιαλδημοκρατία, ωστόσο, τρέφεται και συμβάλλει στο να κατεδαφιστούν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Ολες οι δημοκρατικές δυνάμεις , με πρώτη απ΄όλες τη σοσιαλδημοκρατικές- πρέπει επιτέλους να δράσουν και να ασκήσουν πίεση κατά της εκβιαστικής πολιτικής της αυστήρής λιτότητας. Οποιος παρακολουθεί με αδράνεια πως επικίνδυνοι οδηγοί που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα, όπως ο Σόιμπλε και ο αρχισυνομώτης Λάουκ, προκαλούν με ανελέητη βιαιότητα ένα ευρω-ερείπιο, είναι συνυπεύθυνος για την κατάρρευση της ευρωζώνης και την κοινωνική διάσπαση της Ευρώπης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: