8.4.15

Ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση του Euro Working Group...

... για την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του EurοWorking Group στις Βρυξέλλες, με την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων να...
μπαίνει στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων τεχνοκρατών.

Το Euro Working Group συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, αλλά και αύριο το πρωί, όπως έχει ανακοινωθεί από την αντιπροσωπεία της Γερμανίας στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των προσπαθειών επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της.

Το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

Η ελληνική πλευρά σκοπεύει να συζητήσει το θέμα του Μεσοπρόθεσμου στο σημερινό EuroWorking Group, στην διάρκεια του οποίου αναμένεται να γίνει κι ένας πρώτος απολογσιμός των συζητήσεων που έχουν διεξαχθεί σε Βρυξέλλες και Αθήνα για το μεταρρυθμιστικό «πακέτο».

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στο Euro Working Group με όπλο την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 13% τον Μάρτιο και την εισροή 300 εκατ. ευρώ από πόρους των κοινοτικών ταμείων.

Ο νέος κύκλος επαφών της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: