25.4.15

Γιατί ο Βαρουφάκης δεν πήγε στο δείπνο των ΥΠΟΙΚ μετά το Eurogroup...



«Ο Βαρουφάκης ήταν πιο απομονωμένος από ποτέ» γράφει το Reuters για το παρασκήνιο του Eurogroup και για το δείπνο όπου δεν παραβρέθηκε ο Eλληνας ΥΠΟΙΚ, ενώ τονίζει ότι...
αυτό που εισέπραξε και μετά τη συνεδρίαση ήταν «η πλήρης και παγερή αδιαφορία» των ομολόγων του.

Για το βράδυ της Παρασκευής, μετά το Eurogroup, το πρακτορείο αναφέρει ότι «ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους εναπομείναντες στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι».

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια μέρα ανελέητου σφυροκοπήματος και επαφών στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία. Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος, απέχοντας από τη οποιαδήποτε βοήθεια ή κάλυψη από security».

«Είναι εντελώς απομονωμένος» σημειώνει στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται και προσθέτει για το δείπνο όπου οι υπουργοί απόλαυσαν τοπικά θαλασινά εδέσματα με σολομό και λαβράκι υπό τους ήχους χορωδίας: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: