3.4.15

Αντίστροφη μέτρηση για το καυτό διήμερο του EuroWorkingroup...

Η ώρα της αλήθειας για τις πληρωμές...


Όλα κρίνονται πλέον το διήμερο 8 και 9 Απριλίου, με την κυβέρνηση να βρίσκεται μπροστά στην αλήθεια και τη χώρα να κινδυνεύει ακόμη και με...
πιστωτικό γεγονός αν δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τη δόση που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Μεγάλη Πέμπτη.

Στις 8 Απριλίου, ξεκινάει η συνεδρίαση του euro working group, συνεδρίαση που θα συνεχιστεί και για δεύτερη ημέρα, ενώ την 9η Απριλίου, μάλιστα, συνεδριάζει και το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην κυβέρνηση υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως τελικά θα αποπληρωθεί η δόση των περίπου 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν χρήματα από όσα υπολογίζονται για τους μισθούς και τις συντάξεις. 

Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι η Ελλάδα έκανε έκκληση να πάρει υποδόση για να πληρώσει το ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε, ωστόσο όσο θα συνεδριάζει το euro working group η κυβέρνηση θα πρέπει να μπορεί να πληρώσει τη δόση.

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει αισιοδοξία, ωστόσο ο Δημήτρης Μάρδας ξεκαθαρίζει ότι έως τώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς και ότι κάθε υποχρέωση θα πληρώνεται στην ώρα της. Μάλιστα τόνισε ότι με τα δεδομένα που έχουμε μπορούμε να πληρώσουμε...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: