26.4.15

Facebook και Google βοηθούν στην εξεύρεση αγνοουμένων στο Νεπάλ ...

Facebook και Google βοηθούν στην εξεύρεση αγνοουμένων στο Νεπάλ
Μετά το χτύπημα του φονικού σεισμού στο Νεπάλ που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 2.000 άτομα, τόσο το Facebook όσο και η Google, ενεργοποποίησαν τα...
εργαλεία εξεύρεσης ατόμων που διαθέτουν, για περιπτώσεις φονικών φυσικών καταστροφών, προκειμένου να βοηθήσουν όσους αναζητούν τους δικούς τους, που βρίσκονταν στην περιοχή και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.  
Τόσο το Person Finder της Google, που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στον φονικό σεισμό της Αϊτής και σε άλλες περιπτώσεις, όσο και το Safety Check του Facebook, συγκεντρώνουν σε μια βάση δεδομένων τα ονόματα όσων δώσουν σημεία ζωής μετά την καταστροφή, ώστε να μπορούν να τους αναζητήσουν εκεί συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα με ένα απλό search βάσει ονόματος.
Παράλληλα, και οι δύο υπηρεσίες, παρέχουν πληροφορίες για την καταστροφή και τα σημεία και τους τηλεφωνικούς αριθμούς, που μπορεί κάποιος να αναζητήσει βοήθεια, ενώ το εργαλείο της Google, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πληροφορίες και αναζητήσεις για πάνω από 3.700 άτομα, επιτρέπει την αναζήτηση ή την δήλωση σημείων ζωής με ένα SMS. 
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: