24.4.15

Fitch: Πιθανότερη έκβαση η συμφωνία της τελευταίας στιγμής...

Fitch: Πιθανότερη έκβαση η συμφωνία της τελευταίας στιγμής
Συμφωνία της τελευταίας στιγμής, "βλέπει" ως πιθανότερη έκβαση στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους, ο οίκος αξιολόγησης  Fitch.
Στην έκθεση του σημειώνει ότι η...
αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι καταλυτικής σημασίας για τις συνέπειες που θα έχει τυχόν μη καταβολή δόσης εκ μέρους της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής... ως την πλέον πιθανή έκβαση» αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο κίνδυνος να χαθεί η πληρωμή μιας δόσης δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, έχει δηλώσει ότι η χρεοκοπία ενός κράτους και ο αντίκτυπός της στα κρατικά ομόλογα που χρησιμοποιούνται ως εξασφαλίσεις (collateral) «θα κάνουν πιο δύσκολη την εξασφάλιση ρευστότητας για τις τράπεζες».
Σύμφωνα με τη Fitch, σχόλια αυτού του είδους φαίνεται να υποδηλώνουν ότι ενώ είναι πιθανόν η μη καταβολή δόσης προς το ΔΝΤ να οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA), εντούτοις κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: