5.4.15

Οι FT «φωτογραφίζουν» τον Λαφαζάνη…

Ποιο είναι το αίτημα των Ευρωπαίων, σύμφωνα με την εφημερίδα…

Οι ευρωπαϊκές αρχές επιθυμούν ο Αλέξης Τσίπρας να... απομονώσει τους ακροαριστερούς από την κυβέρνησή του, προκειμένου το...
ενδεχόμενο μίας συμφωνίας να έρθει λίγο πιο κοντά, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν σε κοινό τους άρθρο τους στους «FT» οι Peter Spiegel και Kerin Hope.

Μάλιστα, φαίνεται ότι προτείνουν -ή ακόμη και πιέζουν- τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας με Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

«Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να είναι πρωθυπουργός ή αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος, με κορυφαίο στέλεχος υπουργείου Οικονομικών κράτους-μέλους της Ευρωζώνης να προχωρά ένα (ή μάλλον αρκετά) βήμα περισσότερο και να προβλέπει ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει»!

Σύμφωνα με τους δύο αρθρογράφους των «FT», υπάρχουν και ορισμένα -περισσότερο μετριοπαθή- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα με την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία διαθέτει αρκετούς βουλευτές, ώστε να μπορεί ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση.

«Ήμασταν περισσότερο ένας χώρος κοινωνικού προβληματισμού και λιγότερο πολιτικό κόμμα... ως εκ τούτου είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα κομματικής πειθαρχίας. Όμως θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν έχουμε ακόμη συμπληρώσει 100 ημέρες στην κυβέρνηση» δηλώνει με τη σειρά του -φυσικά ανώνυμα- στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είναι τόσο δημοφιλής στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα διαθέτει τέτοια δύναμη, ώστε να ασκήσει βέτο σε δομικές μεταρρυθμίσεις που ζητούν από την κυβέρνηση οι πιστωτές της Ελλάδας.

Όμως, ακόμη και εάν ο κ. Τσίπρας έχει υιοθετήσει μία περισσότερο μετριοπαθή στάση έναντι Βερολίνου και Βρυξελλών, είναι δύσκολο, συνεχίζουν οι «FT», να περιμένει κάποιος ότι, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσει σε ανοιχτή σύγκρουση με τους επιθετικούς αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: