23.4.15

«Το Grexit δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας»...

«Το Grexit δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας»
Υπάρχει «πολλή δουλειά» να γίνει ακόμα στην Ελλάδα, εκτιμά ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Σε κάθε περίπτωση...
το ενδεχόμενο του «Grexit», της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, «δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας» για την ΕΚΤ, πρόσθεσε.

«Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό,» δήλωσε ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

Η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει στους εταίρους της μια λίστα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για να επιβιώσει, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς «είναι δύσκολες και αργές», εξήγησε ο Κερέ προσθέτοντας ότι «συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες…σε μια σειρά θεμάτων».

«Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, έχουμε καλές συζητήσεις αλλά υπάρχει ένας παράγοντας ανησυχίας που έγκειται στο ότι οι συνομιλίες προχωρούν με βραδείς ρυθμούς και ότι η Ελλάδα έχει ολοένα και λιγότερο χρόνο για να βρει μια λύση» είπε.

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, ο Κερέ εκτίμησε ότι ήδη υπάρχει οικονομική ανάκαμψη στις χώρες του ενιαίου νομίσματος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να διασφαλίσουν τη διατήρησή της.

«Υπάρχει εμφανώς οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Η ανάπτυξη επιστρέφει, όλοι οι δείκτες εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών είναι ανοδικοί,» δήλωσε. Ωστόσο, αυτή η ανάκαμψη είναι ανεπαρκής και αρκετά ανισομερής, προειδοποίησε ο Κερέ ενώ αναφέρθηκε στις ανησυχίες ότι «η τωρινή ανάκαμψη δεν είναι παρά κυκλική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: