24.4.15

Και που να δείτε και το... Grimba!...

Οι σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ελλάδας στο υπουργείο Οικονομικών
Στον κόσμο της εμπορικής ρεκλάμας και της «πολιτικής επικοινωνίας» (όπως κομψά λέγεται σήμερα η άνευ ορίων προπαγάνδα) η δημιουργία πιασάρικων σλόγκαν (λέξεων, εικόνων, συμβόλων, στερεοτύπων κ.ο.κ) έχει ασφαλώς πρωτεύουσα σημασία. Τα ΜΜΕ της Διαπλοκής στην Ελλάδα λυσσάνε για... ένα τέτοιο έξυπνο τρικ, βεβαίως με φιλομνημονιακό πολιτικο-ιδεολογικό περιεχόμενο, που θα πλήξει την προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας να βγούμε από την κοινωνική και οικονομική καταστροφή.

Κατά κανόνα οι σχετικές πολιτικο-ιδεολογικές επικοινωνιακές εξυπνάδες -τα εφοβιστικά μαζικά μηνύματα, δηλαδή, που στοχεύουν απ' ευθείας στα ήδη ταλαιπωρημένα μυαλά των πτωχευμένων και των φτωχών ανθρώπων (αλλά και που ενισχύουν τις φιλομνημονιακές πεποιθήσεις των συντηρητικών πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης)- εισάγονται εκ της εσπερίας. Είναι δοκιμασμένη και παλιά η μέθοδος: είναι σπουδαία είδηση επειδή το έγραψε η τάδε ...έγκυρη γερμανική εφημερίδα, η δείνα έκθεση του γνωστού οίκου αξιολόγησης, η μελέτη της υπερτράπεζας, των χρηματιστηριακών κύκλων, το είπε ο αρμόδιος γραφειοκράτης της Κομισιον, ο αναλυτής του ΔΝΤ, ο λογιστής της ΕΚΤ κ.ο.κ.

Το παιχνίδι, συνεπώς, με τους προπαγανδιστικούς νεολογισμούς και εφημισμούς, που έρχονται από έγκυρους διεθνείς «θεσμούς» για να αποτυπώσουν την οικονομικοπολιτική κατάσταση της χρεοκοπημένης Ελλάδας (την οικονομία της οποίας οι ίδιοι αυτοί θεσμοί, ιδρύματα, και πολιτικοί φορείς έσπρωξαν επί δεκαετίες στον γκρεμό κερδοσκοπώντας σε βάρος μας), είναι σε όλους γνωστό. Ποιός αγνοεί τους κωδικούς Grexit, Grexident ή Graccident, που προφανώς συνδέονται, απολύτως παβλοφικά, στα κεφάλια μας με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με την καταστροφή και ίσως τη συντέλεια του κόσμου. Εν αντιθέσει φυσικά με τους θετικούς προπαγανδιστικούς όρους, όπως λ.χ. «δανειακή σύμβαση στήριξης και διάσωσης για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης οικονομίας εντός του ευρώ».

Από χθες τα δελτία των καναλιών έφεραν σε όλα τα σπίτια την τελευταία κρεασιόν, την επόμενη εκδοχή, του σχετικού με την λέξη Greece συνδυασμού. Πρόκειται για το Grimbo (Greece + Limbo= αναμονή, εκκρεμότητα), τη νέα έμπνευση των golden boys της Citigroup.

Κάτω από τον τίτλο «Ελλάδα: Στερεύοντας από Χρήματα, Ιδέες, Χρόνο και Υπομονή», οι καλοταϊσμένοι κυνικοί υπηρέτες των απανταχού Ραντιέρηδων παίζουν με τα νεύρα μας. Προειδοποιούν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί τον Ιούνιο χωρίς νέα χρηματοδότηση, εισερχόμενη σε μια στάση αναμονής που σκοτώνει. Άλλοι παρόμοιοι οίκοι και πολιτικοί κύκλοι από τα όργανα της ευρωκρατείας, των τραπεζών και εντός της χώρας, η ακροδεξιά και η κεντροδεξιά αντιπολίτευση, είχαν προβλέψει ότι σήμερα (24 Απριλίου 2015) θα είχε τελείωσει η χώρα...

Όλοι αυτοί που προκαλούν συστηματικά τον πανικό (bank run), την αποεπένδυση, την φυγή κατά κανόνα αφορολόγητων, κεφαλαίων στο εξωτερικό. Οι ίδιοι που κλείνουν εκβιαστικά κάθε ροή ρευστότητας και εύχονται να καταρρεύσει η οικονομία για να γονατίσουν την νέα αριστερή κυβέρνηση, ώστε να μην ...μεταδοθεί ο «ιός» ΣΥΡΙΖΑ στην υπόλοιπη Ευρώπη, τώρα μάς λένε ότι «μπορεί το Grexit να μην είναι η πιο πιθανή έκβαση στο εγγύς μέλλον, αλλά ανδέχεται να είναι το αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης διαδικασίας» (χθεσινή ανάλυση της Citigroup).

Η δική μου πρόταση είναι να αρχίσουν να διαδίδουν τη δική μου εξυπνάδα συνδυασμού με τη λέξη Greece: Τον πολιτικό όρο Grimba που αποτελεί την απάντηση του ελληνικού λαού στους φιλοτομαριστές ή τους ζαμανφουτίστες (που έλεγαν κι οι παλιοί Έλληνες κομμουνιστές για τους μπουρζουάδες), και προκύπτει από την προερχόμενη από τα Λατινικά, λαϊκή μας λέξη Λίμπα. Όπως λέμε «τα κάνω όλα λίμπα» όσο μας εκβιάζουν οι σαδιστές των «θεσμών» και των ληστρικών «αγορών». Όπως λέμε «τα κάνω λίμπα» όταν οι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι μνημονιακοί θέλουν με αθέμιτα μέσα να ανατρέψουν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

 Δημήτρης Τρίμης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: