27.4.15

Τσίπρας: H Μέρκελ έχει πρόθεση για λύση...

 Δεν μπλοφάρουμε. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα στον λαό...
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης και πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα στον λαό, δεν μπλοφάρουμε», παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και...
αναφερόμενος στο γεγονός, πως, δεν έχει επέλθει συμφωνία ακόμη, καθώς η Ανγκελα Μέρκελ κατά κύριο λόγο αντιστέκεται, δήλωσε ότι «έχει διαφανεί ότι η Καγκελάριος έχει πρόθεση για λύση».
 «Μια χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία για εμάς και την κυρία Μέρκελ, η οποία όμως βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πολιτική της αδυναμία να παραδεχθεί ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα ήταν αποτυχημένο», πρόσθεσε "στον ενικό".

«Βρισκόμαστε σε μια σκληρή αντιπαράθεση, μια σκληρή διαπραγμάτευση. Ολοι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία στις 20 Φλεβάρη, όμως μετά τις 20 του Φλεβάρη διεξάγεται μεγάλη μάχη να παρθούν πίσω σημεία της συμφωνίας που ήταν επιτυχία για την Ελλάδα. Δεν σκίσαμε το μνημόνιο σε μία νύχτα, δεν ξεφύγαμε από την επιτήρηση μεμιάς, όμως πήραμε συμφωνία που δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το μέιλ Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός. 

Όσον αφορά στις κατηγορίες για το ότι ακόμα δεν έχει επέλθει η συμφωνία με τος εταίρους, ο  Τσίπρας τόνισε: «Θα ήταν για 'μενα πολύ εύκολο να βάλλω την υπογραφή μου και να έχω συμφωνία, αλλά όχι μόνο δεν θα πέρναγε από τη Βουλή, αλλά δεν έχω αυτή την εντολή από τον ελληνικό λαό»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: