20.4.15

Lampedusa...

Africa Europe
Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων. Το καΐκι στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα που μετέφερε 700 οικονομικούς μετανάστες και...
πρόσφυγες -λαθρομετανάστες σύμφωνα με τα καθάρματα της ΧΑ, της ΝΔ και άλλους συμπολίτες μας– αναποδογύρισε. Μονάχα 28 άτομα έχουν σωθεί μέχρι τώρα.

Η Λαμπεντούζα είναι ένα μικρό νησί μεταξύ της Σικελίας και της Τυνησίας. Η Λαμπεντούζα είναι ένα νησί που ανήκει στην ΕΕ. Η ΕΕ με την σειρά της ανήκει στους τραπεζίτες της και στα γνωστά συμφέροντα των ελίτ του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τσίπρας και Ρέντζι απαίτησαν και πέτυχαν την έκτακτη σύγκλιση Eurogroup για το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης. Όμορφα πράγματα, ξαναειπωμένα και ατελέσφορα.

Ο θάνατος θα συνεχίσει το έργο του στην Μεσόγειο. Λίμνη θανάτου, μίσους και ρατσισμού πια η λατρευτή θάλασσα.

Μα μην ανησυχείτε, η ΕΕ θα δώσει την λύση στο τρομακτικό αυτό ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Ναι, η ΕΕ που θέσπισε τις συνθήκες Δουβλίνο 1 & 2, παραβιάζοντας τις βασικές αρχές του ΟΗΕ για τις διαδικασίες παροχής ασύλου στους πρόσφυγες.

Ναι η ΕΕ που διέταξε και συνέβαλε στην διάλυση και στους εμφυλίους πολέμους στην Λιβύη, στην Συρία και στο Ιράκ.

Από την ΕΕ που χρηματοδοτεί τον εμφύλιο σπαραγμό και τις πάσης φύσεως πολεμικές συγκρούσεις στην υποσαχάρια Αφρική, στο Μάλι, στον Νίγηρα κι αλλού.

Γεμίζουν τα πλοιάρια απελπισμένους και η Μεσόγειος Τιτανικούς με αθώα, φτωχά θύματα.

Μα κάντε υπομονή και κουράγιο, η ΕΕ θα βρει την λύση στο πρόβλημα αυτό.

Θα φτιάξει καινούργια στρατόπεδα συγκέντρωσης όχι μονάχα στις Ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής – Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Ισπανία – αλλά και στις απέναντι ακτές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Αυτά είναι τα σχέδια τους. Στα χνάρια των παλαιστινιακών καταυλισμών θα δημιουργήσουν υποστηριζόμενα από την ΕΕ γκέτο, σε Συρία, Τουρκία, Λίβανο, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, Μαρόκο.

Εκεί θα στοιβάξουν σε πρώτη φάση τους φτωχούς και κατατρεγμένους του κόσμου αυτού. Εκεί θα επιδιώξουν να γίνονται οι έλεγχοι των εγγράφων. Εκεί νομίζουν ότι θα ελέγξουν την μετακίνηση των ρημαγμένων από την φτώχεια και τον πόλεμο πληθυσμών.

Φυσικά τίποτα δεν πρόκειται να πετύχουν.

Κι όσο αυτοί θα κανονίζουν τα δικά τους, μαζί και τους τρόπους να βάλουν πόδι στα νότια και ανατολικά παράλια της Μεσογείου, στην χώρα μας θα μεγαλώνει το κύμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

Την προηγούμενη βδομάδα, ελεεινή τηλε-περσόνα του κώλου –μέσω της οποίας ενημερώνεται όμως ο ελληνικός λαός– επιτέθηκε στην δήμαρχο της Τήλου, κατηγορώντας την πως φροντίζει τους μετανάστες που ξεβράζει το κύμα στο νησί της.

Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η ανθρωπιστική συμπεριφορά των κατοίκων του μικρού Αιγαιοπελαγίτικου νησιού έλκει τους μετανάστες στο νησί και κατά επέκταση στην Ελλάδα.

Επειδή έχω σιχαθεί να ακούω την φράση πως «ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής» και πως η οικονομική κρίση είναι η αιτία της ανόδου του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελληνική κοινωνία, θα σταθώ μονάχα στην περίοδο που οι αγελάδες ήταν παχιές και κατεβάζανε πολύ γάλα.

Από το 2000 ως το 2008, την χώρα πλημμύρισαν οικονομικοί μετανάστες από την Αφρική και την Ινδική υπο-ήπειρο.

Αντιμετώπισαν τον ρατσισμό, την προκατάληψη και την εκμετάλλευση από τους ντόπιους. Κανείς από τους ανθρώπους αυτούς δεν κρίθηκε ικανός και κατάλληλος να εργαστεί ως οδηγός ταξί ή λεωφορείου, ως νοσηλευτής ή ως σερβιτόρος.

Εργάτης-δούλος στα φραουλο-χώραφα της Ηλείας, ζητιάνος στα φανάρια της Αττικής να καθαρίζει τζάμια, μάγειρας και άνθρωπος για όλες τις δουλείες καλά κρυμμένος στις πίσω κουζίνες των καθωσπρέπει εστιατορίων, στα βενζινάδικα και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη για φθηνή κι αδήλωτη εργασία.

Φυσικά, κανένας σεβασμός στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων αυτών. Καμία μέριμνα για τα παιδιά τους.

Καμία ουσιαστική προσπάθεια για τον επαναπατρισμό όσων ήθελαν να γυρίσουν πίσω.

Κανένα μέτρο για την πρόληψη της μετανάστευσης για λόγους οικονομικούς με εκστρατείες ενημέρωσης των ανθρώπων αυτών στις χώρες τους για τους περιορισμούς που δημιουργεί το Δουβλίνο.

Να ενημερωθούν ότι το ταξίδι δεν είναι για την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη αλλά για την Ελλάδα. Να μάθουν για τις συνθήκες ζωής των συμπατριωτών τους στην όμορφη Ελλάδα.

Την εποχή της πλαστής Ελληνικής ευμάρειας, η «πατρίδα» χρειαζόταν τους «μαύρους» με τον τρόπο που χρειαζόταν παλαιότερα τους «Αλβανούς».

Μετά με την κρίση, ήρθαν κι οι μέλισσες και οι διαπιστώσεις πως «ο τόπος μας δεν χωρά άλλους λαθρομετανάστες» και πως «αλλοιώνονται τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά».

Όλοι βλέπουν πια τα προβλήματα. Όλοι αγωνιούν για την απειλεί που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι ξένοι για την Ελλάδα «μας», για τον πολιτισμό «μας».

Είναι οι ίδιοι που έδιωξαν χιλιάδες νέους και νέες στο εξωτερικό.

Είναι οι ίδιοι που έριξαν τον αριθμό των γεννήσεων πιο κάτω από κάθε στιγμή της ιστορίας μας.

Είναι οι δολοφόνοι της φυλής μας εκείνοι που αγωνιών για την καθαρότητα της.

Και δυστυχώς, βρίσκονται παντού και όχι μόνο εντός της «Χρυσής Αυγής».

Προσωπικά, είμαι ένας οικονομικός μετανάστης και είμαι αλληλέγγυος. Σε εμένα και στην οικογένεια μου, οι οικοδεσπότες Βρετανοί μας φέρθηκαν ανθρώπινα και με σεβασμό. Την ίδια συμπεριφορά – σε γενικές γραμμές – έχουν και με μετανάστες από άλλα μέρη του κόσμου.

Κάποιοι θα πουν ότι εγώ ήμουν νόμιμος οικονομικός μετανάστης, ενώ εκείνοι που έρχονται στην Ελλάδα όχι.

Πρώτα θα τους έλεγα ότι έχω δει κι εδώ «μη νόμιμους» μετανάστες. Σε γενικές γραμμές, η συμπεριφορά των αρχών είναι υποδειγματική και σε αυτούς τους ανθρώπους. Μέτρο σύγκρισης με την Ελλάδα δεν έχει πουθενά!

Το δεύτερο που θα ήθελα να τους επισημάνω είναι πως η απόσταση μεταξύ του «νόμιμου» και του «μη-νόμιμου» είναι πολύ μικρή.

Για παράδειγμα, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και την ΕΕ, οι Έλληνες γινόμαστε από την μια μέρα στην άλλη «μη-νόμιμοι» οικονομικοί μετανάστες ή «λαθρομετανάστες» κατά τους Σαμαρο-Μητσοτάκηδες.

Πάντως, η κοινωνία μας –όσο περνά ο καιρός– αρχίζει να γίνεται περισσότερο αποκρουστική για τους έξω και αυτό θα έπρεπε να μας ανησυχεί πολύ, γιατί δεν είναι το αποτέλεσμα μιας άθλιας προπαγάνδας όπως πολλοί θα θέλαμε.

Ξεκινάει μια δίκη μελών του ναζιστικού κόμματος -που ελπίζω να μην εξελιχθεί σε παρωδία- και την ίδια στιγμή η κοινωνία ως σύνολο ξερνάει μίσος για όσους ως πρόσφυγες φτάνουν στα μέρη μας για να γλυτώσουν από τον θάνατο και την καταπίεση.

Σήμερα θα αρχίσει η δίκη για κάποιες από τις ρατσιστικές επιθέσεις που αποδίδονται στην ΧΑ.

Αναμένονται καταδίκες για τους δολοφόνους αυτούς. Καμία καταδίκη όμως για τα «χαμόγελα», για τα «καλά τους κάνανε».

Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική. Η ελληνική κοινωνία αγωνιά.

Zorbas the Greek is dead. Greek the freak is here...
pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: