20.4.15

"Le Monde" για τη δίκη της Χ.Α.: Ο «Έλληνας Φύρερ» ήταν απών...


Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εξελίξεις στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Στη Γαλλία, ο Τύπος επισημαίνει πως πρόκειται για μια...
ιστορική διαδικασία και πως η δικαστική απόφαση θα κρίνει το μέλλον του νεοναζιστικού κόμματος, που αυτή τη στιγμή αποτελεί τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. 



Η δίκη διεκόπη για τις 7 Μαΐου, αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα, με την εφημερίδα "Le Monde" να τονίζει ότι ο αρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος, ο «Έλληνας Φύρερ» όπως τον αποκαλεί, ήταν απών κατά την έναρξη της δίκης, όπως και άλλα ηγετικά στελέχη της ΧΑ. 



Για την εφημερίδα "Le Monde", πρόκειται για μία ιστορική διαδικασία, κατά την οποία οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους δικαστές. Η εφημερίδα, αναφερόμενη στο γενικό γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, παραπέμπει τους αναγνώστες της σε παλαιότερο δημοσίευμά της, στο οποίο παραθέτει τα "έργα και τις μέρες" του "Έλληνα Φύρερ".



"Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής αντιμέτωπος με τους δικαστές" σχολιάζει, από την πλευρά της, η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας, "Liberation", αναφερόμενη στην έναρξη της δίκης των μελών του νεοναζιστικού κόμματος. Η δίκη διεκόπη και μετατέθηκε για τις 7 Μαΐου, προσθέτει η εφημερίδα.  

"Ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος, όπως και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, δεν έδωσαν το «παρών» κατά την έναρξη της δίκης, η οποία διεκόπη για τις 7 Μαΐου" γράφει η γαλλική εφημερίδα.   

Παράλληλα, μιλά για "ιστορική διαδικασία, η οποία αναβλήθηκε λίγες χώρες μετά την έναρξή της".



"Δεκάδες μέλη που πρόσκεινται στο νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή κατηγορούνται  για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η επανάληψη της δίκης θα γίνει στις 7 Μαΐου και η απόφαση του δικαστηρίου θα κρίνει την τύχη του νεοναζιστικού κόμματος, της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας" υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: