6.4.15

Morgan Stanley: Στο 25% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ...


Στο 25% τοποθετεί τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ η Morgan Stanley, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος ατυχήματος έχει...
αυξηθεί σημαντικά. 

Οι κίνδυνοι όσον αφορά την Ελλάδα, ιδίως η έλλειψη προόδου στη διαπραγμάτευση των όρων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για κεφάλαια διάσωσης, έχουν αυξηθεί. 

Ο κίνδυνος λαθών πολιτικής οδηγεί την Ελλάδα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, αν και έχει ακόμα τοποθετήσει την πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου στο 25%

Ωστόσο, υπάρχει τώρα ένας μεγαλύτερος κίνδυνος πρόσθετων μέτρων, όπως οι έλεγχοι κεφαλαίων, που απαιτούνται για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, αναφέρουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. 

Κατά τη στιγμή της σύνταξης της ανάλυσης, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει λεπτομέρειες των μέτρων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να παρουσιάσει στην ΕΕ. 

Αν αυτά δεν γίνουν δεκτά και τα κεφάλαια διάσωσης δεν απελευθερωθούν, η θέση της Ελλάδας είναι πιθανό να γίνει πιο επικίνδυνη, καθιστώντας το ευρώ όλο και πιο ευάλωτο, αναφέρουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. 

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό νόμισμα η Morgan Stanley βλέπει να συνεχίσει να έχει αρνητικές προοπτικές. 

Διατηρεί την πρόβλεψή της για τα επίπεδα των 1,05 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, ενώ εκτιμά ότι τώρα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να οδηγηθεί ακόμη και στα επίπεδα του 0,90 δολαρίου. 

Οι λόγοι είναι τρεις:

- Ο αντίκτυπος της ποσοτικής χαλάρωσης / αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης

- Η αυξανόμενη χρήση του ευρώ ως νομίσματος χρηματοδότησης

- Οι συνεχιζόμενοι κίνδυνοι που αφορούν την Ελλάδα

Αυτοί οι καταλύτες θα συνεχίσουν να παρέχουν μια αρνητική προοπτική για ευρώ.

  enikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια: