20.4.15

O Ρουβάς τραγουδά «Άξιον εστί»...

Άλλη μια μεταμοντέρνα ξεφτίλα: ο Ρουβάς τραγουδά «Άξιον εστί»
Άλλη μια μεταμοντέρνα ξεφτίλα...
Η Πρωταπριλιά πέρασε, όμως τα αστεία της συνεχίζονται. Μόνο που δεν είναι αστεία. Ο Σάκης Ρουβάς θα...
συμμετέχει στην εκτέλεση του λαϊκού ορατόριου «Άξιον Εστί» σε εκδήλωση του Δήμου Νέας Σμύρνης προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη. Κι εκεί θα τραγουδήσει: «Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου».
Και γιατί να μην κληθεί και ο Μάρκος Σεφερλής στο ρόλο του αφηγητή μια που ο Μάνος Κατράκης μάς έχει αφήσει χρόνους; Δημοφιλής καλλιτέχνης ο Ρουβάς, δημοφιλής και ο Σεφερλής. Ιδανική επιλογή για την παρουσίαση μιας τέτοιας εκδήλωσης θα ήταν η Αννίτα Πάνια… ή μήπως ο Νίκος Μαστοράκης; Ή μήπως ο Πέτρος Κωστόπουλος;


Το κλου της βραδιάς θα ήταν το σχίσιμο της φανέλας του Σάκη το οποίο υποθέτουμε ότι θα περιμένουν με αγωνία οι φαν του τραγουδιστή. Όχι για τίποτ’ άλλο αλλά για να δούμε αν οι κοιλιακοί του παραμένουν στην ίδια λαμπρή κατάσταση.
Δεν φταίει ο Σάκης, ο οποίος μπορεί να έχει την πιο χρυσή καρδιά του κόσμου (για τη φωνή επιτρέψτε μας να αμφιβάλλουμε). Φταίει το σαχλό ποπ φορτίο του εμπορικού τραγουδιού και του λαϊφστάιλ που εδώ και δεκαετίες κουβαλάει αυτός ο καλλιτέχνης. Του το φόρτωσαν, το επέλεξε; Μικρή σημασία έχει. Κυρίως όμως φταίει ο Δήμος που τον επέλεξε για μια τέτοια περίσταση.
Λένε πως τα τραγούδια, απ’ τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν, δεν ανήκουν στον δημιουργό τους. Ανήκουν σ’ όλους. Επομένως, ανήκουν και στη γελοιότητα, ανήκουν και στον εξευτελισμό. Εξάλλου, κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει με τις περίφημες «αριστερές ιδέες»; Το τελευταίο συχνά το βλέπουμε, το ζούμε. Όποιος θέλει λοιπόν μπορεί να πάει να παρακολουθήσει τη συναυλία, να προσθέσει και το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα της ανοησίας και της ντροπής.

Μη παρακαλώωω σας μήήή…
Posted by Pantelis Thalassinos on Sunday, 19 April 2015

mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: