16.4.15

Για την ανέλκυση του Sewol δεσμεύθηκε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας...

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γιουν-Χουέ υποσχέθηκε σήμερα ότι το οχηματαγωγό πλοίο Sewol, που βυθίστηκε πριν από έναν χρόνο παρασύροντας...
στον θάνατο 304 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές σχολείου σε σχολική εκδρομή, θα ανελκυθεί "μόλις γίνει δυνατόν", ανταποκρινόμενη στα επίμονα αιτήματα των οικογενειών θυμάτων που εξακολουθούν να αγνοούνται.

"Θα λάβω τα αναγκαία μέτρα για την ανέλκυση του πλοίου μόλις γίνει δυνατόν", δήλωσε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο νησί Τζίλο σήμερα, πρώτη επέτειο της τραγωδίας.

Το υπερφορτωμένο οχηματαγωγό βυθίστηκε στις 16 Απριλίου 2014 στα ανοικτά του νησιού Τζίλο. Μετέφερε 476 άτομα, ανάμεσά τους 325 μαθητές. Οι 250 από αυτούς χάθηκαν στο ναυάγιο.

Το πλοίο βρίσκεται σε βάθος 40 μέτρων.

Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν απειλήσει ότι θα μποϊκοτάρουν την τελετή μνήμης, εάν η κυβέρνηση δεν δεσμευθεί επισήμως για την ανέλκυση του βάρους 6.825 τόννων οχηματαγωγού, μία δύσκολη και δαπανηρή επιχείρηση, το κόστος της οποίας εκτιμάται στα 110 εκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα έδειξε ότι ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε στην τραγωδία, από την υπερφόρτωση του πλοίου και την πραγματοποίηση παράνομων εργασιών αναδιαρρύθμισης των χώρων του μέχρι την ανεπάρκεια του πληρώματος και την καθυστέρηση της επιχείρησης διάσωσης των επιβατών, ενώ αναδείχθηκε η διαφθορά δημοσίων λειτουργών και οι ανεπάρκειες στον έλεγχο τήρησης των κανονισμών ασφαλείας...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: