23.4.15

Tο πιάσαμε το υπονοούμενο...


Εκεί που την πονάει, «χτυπάει» το Ποτάμι την κυβέρνηση. Δύο μήνες από την...
εποχή που δήλωνε πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου θα επιστρέψει στην …κανονικότητά της, εγκαταλείποντας μεθόδους σαν αυτές των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, επιχειρεί μία τυχαία και μία …λιγότερο τυχαία σύγκριση με το παρελθόν, για να αναδείξει θεαματικά ‘πρωταθλήτρια στις ΠΝΠ’ την κυβέρνηση Τσίπρα.
 Επιλέγοντας τυχαία την περίοδο μεταξύ 2000-2003, υποστηρίζει ότι ψηφίστηκαν 435 νόμοι εκ των οποίων οι 12 ήταν κυρώσεις ΠΝΠ, πράγμα που τις καθιστά ποσοστό 2,7% επί του συνόλου.

Καθόλου τυχαία,στην περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα στο διάστημα 2010-2014 σημειώνει ότι ψηφίστηκαν συνολικά 502 νόμοι εκ των οποίων οι 29 ήταν κυρώσεις ΠΝΠ. Το ποσοστόεδώ διπλασιάζεται και αγγίζει το 5,8%.

Και όμως,το 2015, λένε στο Ποτάμι, έχουν τεθεί σε ισχύ πέντε νομοθετήματα εκ των οποίων τα δύο είναι ΠΝΠ. Ξέρετε τι ποσοστό είναι αυτό; 40%, ήτοι …επταπλάσιο του ήδη υψηλού ποσοστού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Η σύγκριση βεβαίως είναι αυθαίρετη, καθώς ούτε τα χρονικά διαστήματα που ερευνώνται είναι ίδια, ούτε και η συγκυρία. Από την άλλη όμως, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Η …κυβέρνηση;

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: