14.4.15

«Αν κόβαμε νερό, ρεύμα και wifi...


 ... οι καταληψίες του ΕΚΠΑ θα έφευγαν»...
H δήλωση, ανήκει στον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκη, που έβαλε γι' άλλη μια φορά στο στόχαστρο του, την...
κυβέρνηση και τον  πρωθυπουργό, Αλέξη Τσιπρα,  με αφορμή την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ από αντιεξουσιαστές.

Μετά τη δραματική επιστολή των πρυτανικών αρχών προς τον πρωθυπουργό, ο Φορτσάκης δήλωσε σήμερα ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνέχεια τις απαιτήσεις τους και σε χθεσινή του ανακοίνωση κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για «απάθεια». «Επιτέλους, έλεος για το Πανεπιστήμιο και την παιδεία μας», σημείωσε.

Βολές και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή πως υπάρχει αρμόδιος υπουργός, ο οποίος δεν ασκεί τα καθήκοντά του επειδή φοβάται ότι θα υπάρξει αντίδραση από συνάδελφό του.

«Αν κόβαμε το νερό, το ρεύμα και το wifi, σε μία ή δύο ημέρες, οι καταληψίες θα έβγαιναν από το κτίριο του ΕΚΠΑ» είπε ο πρώην πρύτανης, ενώ ανέφερε ότι η χρήση βίας για τον τερματισμό της κατάληψης χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Ο κύριος Φορτσάκης υποστήριξε ότι ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης έχει αποκοπεί από τις βασικές του λειτουργίες και αρχίζει να απαξιώνεται στο εξωτερικό.

Σχολίασε ότι εξαιτίας της κατάληψης το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας και ανωμαλίας και ότι πρέπει να υπάρχει συναίνεση διότι όσον αφορά στην προστασία του πανεπιστημίου δεν υπάρχουν δεξιοί ή αριστεροί. 

Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να βάλει στην καθημερινή ατζέντα και το θέμα του «νόμου και της τάξης», εκτιμώντας ότι η πλειοψηφία των πολιτών στέκεται αρνητικά απέναντι στην αδυναμία της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: