12.5.15

Διεκόπη για τις 15 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής...


-Αποχώρησαν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, χωρίς να κάνουν δηλώσεις. 
-Ανάκληση περιοριστικών όρων ζήτησαν Μιχαλολιάκος, Zαρούλια, Κουκούτσης και Αρβανίτης...

NEA ANAΡΤΗΣΗ


Διεκόπη για την Παρασκευή, 15 Μαΐου, η δίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με...

οσα είπε (STAR) η Λιάνα Κανέλλη.
Πριν από λίγο, αποχώρησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού, εμφανώς συντετριμμένοι, οι γονείς του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι δεν έκαναν δηλώσεις.
Τέθηκε και πάλι το θέμα της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής, με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής να προσκομίζουν στο δικαστήριο τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι εάν η πρόεδρος το κρίνει απαραίτητο, η δίκη μπορεί να μεταφερθεί.

Παράλληλα, τις αντιρρήσεις τους στις δηλώσεις παράστασης της πολιτικής αγωγής ετοιμάζονται να προβάλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ζήτησαν να μελετήσουν τα έγγραφα που προσκόμισαν οι συνήγοροι των θυμάτων, ώστε να τοποθετηθούν πιθανά στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.


Μέσω ανοικτής ακρόασης, στο δικαστήριο δήλωσαν παρόντες οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες, για την εξέταση των οποίων, μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε ότι αντιτάσσεται η υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αυτή η θέση της υπεράσπισης θα εξεταστεί σε άλλη φάση της διαδικασίας.


Ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας διαμαρτυρήθηκε ότι η υπεράσπιση «θορυβωδώς αγνοήθηκε» στη συνάντηση με τον υπουργό, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν είναι αντίθετος στη μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα.


Ανάκληση περιοριστικών όρων ζήτησαν Κουκούτσης, Αρβανίτης, Ζαρούλια και Μιχαλολιάκος


Αιτήματα για ανάκληση περιοριστικών όρων υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι πρώην και νυν βουλευτές της ΧΑ . Οι Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, ζήτησαν αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων που τους έχουν επιβληθεί.


Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου του κατ´ οίκον περιορισμού, όπως και οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, ενώ ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών σε άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής.


«Είμαι μισός βουλευτής» δήλωσε ο Αρβανίτης.



Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος ότι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

πηγη newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: