27.5.15

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις πλημμύρες σε Τέξας και Χιούστον...

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις πλημμύρες σε Τέξας και Χιούστον - MediaΤουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στο Τέξας και την Οκλαχόμα, συμπεριλαμβανομένων τριών ατόμων στο Χιούστον, όπου...
οι πλημμύρες έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια και γύρω στα 1.000 άτομα έχουν τηλεφωνήσει για βοήθεια στην τέταρτη κατά πληθυσμό πόλη των ΗΠΑ, είπαν οι αρχές την Τρίτη.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς είναι τουλάχιστον 30 οι αγνοούμενοι στο Τέξας από τη κακοκαιρία που έπληξε τις δύο πολιτείες το περασμένο εορταστικό τριήμερο. Η πολιτεία του Τέξας έσπασε τα ρεκόρ σε πλημμύρες, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν, γέφυρες παρασύρθηκαν από τα νερά, και ένα φέρετρο… εκταφιάστηκε και παρασύρθηκε από τα νερά στην όχθη ενός έλους.

Από τους νεκρούς, 12 ανήκαν σε δύο οικογένειες των οποίων η εξοχική κατοικία στο Ουίμπερλυ, 50 χιλιόμετρα δυτικά του Ώστιν, αποκόπηκε από τα θεμέλια και παρασύρθηκε από τα νερά. Άλλα δύο άτομα στο Χιούστον βρέθηκαν νεκρά στα αυτοκίνητά τους μέσα και το πτώμα ενός τρίτου ατόμου βρέθηκε να επιπλέει στα νερά. Στη γειτονική Οκλαχόμα, το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας είπε ότι έξι άτομα έχουν σκοτωθεί το Σαββατοκύριακο ως αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών.

Η δήμαρχος του Χιούστον Ανίς Πάρκερ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ενώ τμήματα της πόλης δεν είχαν επηρεαστεί από τον καιρό, πάνω από 1.000 αυτοκίνητα είχαν καλυφθεί από τα νερά, ενώ οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ποδήλατα, καγιάκ και σανίδες σέρφινγκ για να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πυροσβεστική της πόλης έχει περισυλλέξει σε βάρκες περίπου 500 άτομα, ενώ ελικόπτερα εκεί και στο Ώστιν διέσωσαν κόσμο από αυτοκίνητα και οροφές κτιρίων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ προέβλεψε ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες για την υπόλοιπη μέρα (Τρίτη), με περισσότερη βροχή αυτή την εβδομάδα, ενώ περισσότερες από 200 πτήσεις είχαν ακυρωθεί στις δύο πόλεις του Τέξας μέχρι χθες βράδυ. Περίπου 100.000 άτομα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στην πολιτεία ολόκληρη καθώς έσπασαν στύλοι από το δυνατό αέρα και τα νερά.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες ότι υποσχέθηκε στον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ότι θα παρέχει κρατική βοήθεια. Ο κυβερνήτης έχει κηρύξει τουλάχιστον 40 περιφέρειες του Τέξας σε κατάσταση φυσικής καταστροφής...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: