7.5.15

Στο τραπέζι ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 16%...

Το παιχνίδι της "κολοκυθιάς" με τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από το 2010, όταν...
η Ελλάδα εισήλθε στο τούνελ των μνημονίων, παίζουν τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης με το Brussels Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διαπραγμάτευση, στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 16% ο οποίος θα επιβληθεί στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών, με εξαίρεση τα φάρμακα, τα βιβλία, τα ξενοδοχεία και τα εισιτήρια θεάτρων, για τα οποία σχεδιάζεται ένας χαμηλός συντελεστής μεταξύ 6,5% και 8%. Οι δανειστές ωστόσο πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερο συντελεστή για κάθε εξαίρεση που ζητάει η Ελλάδα από τον ενιαίο συντελεστή, ο οποίος προτείνουν να είναι 15%, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάγονται σ’ αυτόν και τα τρόφιμα.

Οι συντελεστές 23%, 13% και 6,5% που ισχύουν σήμερα θα καταργηθούν, αφήνοντας όμως πίσω τους θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, το ύψος του οποίου αποτελεί το ζητούμενο για την οριστικοποίηση του ενιαίου συντελεστή. Οι δανειστές ζητούν μετ’ επιτάσεως να «κλείσει» συνολικά το θέμα του ΦΠΑ σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να ενταχθεί το «πακέτο» στην πρώτη δέσμη μέτρων και να μη μείνει για τον Ιούνιο μαζί με τα ακανθώδη ζητήματα (εργασιακό, ασφαλιστικό, συντάξεις κ.λπ.).
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: