28.5.15

Βρετανία: Δημοψήφισμα για την ΕΕ έως το τέλος του 2017...


Η βρετανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει σήμερα στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που θα αναφέρει λεπτομερώς τους όρους του δημοψηφίσματος, το οποίο θα θέτει το ερώτημα για το αν...
η Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον. Με αυτό τον τρόπο ο βρετανός πρωθυπουργός θα υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση περί παραμονής ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε.

«Η εισαγωγή του νομοσχεδίου για το δημοψήφισμα για την Ε.Ε. είναι ένα συγκεκριμένο βήμα προς την επίλυση της συζήτησης σχετικά με την ένταξη της Βρετανίας στην Ε.Ε.», δήλωσε πηγή προσκείμενη στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Αυτή είναι «η πρώτη φορά εδώ και σαράντα χρόνια που ο βρετανικός λαός έχει λόγο για τη θέση μας στην .Ε.Ε», δήλωσε η ίδια πηγή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος υποστηρίζει την παραμονή της χώρας σε μια αναμορφωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχικά θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί ορισμένες πτυχές της ένταξης της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να υποστηρίξει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια για την Ε.Ε., ο Ντέιβιντ Κάμερον ξεκινά περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αρχίζοντας σήμερα με γεύμα εργασίας με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, ενώ στη συνέχεια θα έχει δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Αύριο, θα μεταβεί στη Βαρσοβία για να συναντηθεί με την ομόλογό του της Πολωνίας Εβα Κόπατς, στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: