13.5.15

Πακέτο 4 ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια...


Οι τέσσερις ρυθμίσεις που έρχονται για τα κόκκινα δάνεια
Πακέτο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας μετά τη συμφωνία με τους δανειστές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με...
την εφημερίδα «Έθνος», πακέτο... ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, που έχουν εκτοξευτεί στα 84 δισ. ευρώ, ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συμφωνία που έχει επέλθει για το ζήτημα της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς.

Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει:

Επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών στον «νόμο Κατσέλη»
Ευνοϊκές ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών (Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών).
Προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης (Απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας).
Διαγραφές δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρυθμίσεις με φορολογικά κίνητρα (Νόμος Δένδια για επιχειρηματικά δάνεια).
Μάλιστα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως «σχεδόν έχουμε κλείσει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για το θέμα των κόκκινων δανείων… Πρόκειται για μια καθολική συνολική διευθέτηση του προβλήματος της μη εξυπηρέτησης των οφειλών των νοικοκυριών κι επιχειρήσεων προς τις τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: