19.5.15

74η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης...

kriti2
To ντοκουμέντο της βαρβαρότητας με την υπογραφή Χίτλερ...
Το ολοκαύτωμα της ΚΡΗΤΗΣ του 1941-1945 που δημιούργησε η χιτλερική Γερμανία, ήταν, ίσως το μεγαλύτερο που έγινε στη Μεσόγειο στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα ολοκαύτωμα στη μεγάλη και ιστορική μάχη της Κρήτης, που ισοπεδώθηκαν σχεδόν...
καθολικά πόλεις, κωμοπόλεις, αλλά και χωριά της Κρήτης, οι κάτοικοι των οποίων αντιστάθηκαν ηρωικά κατά της αλεξιπτωτιστικής επέλασης, κατά των ανηλεών βομβαρδισμών, κατά των Γερμανών κομάντος, των τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων, των μεταφερομένων αρμάτων μάχης και πυροβόλων. Για να καταληφθεί τελικά η Κρήτη και παράλληλα να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της απάνθρωπης Γερμανικής κατοχής και η λυσσαλέα δολοφονική πολιτική των χιτλερικών δυνάμεων απέναντι στον άοπλο και αγωνιζόμενο για ελευθερία Κρητικό Λαό. Χωρίς να υπολογίσουν την τρισχιλιετή αγωνιστική παράδοση των Κρητών απέναντι σε δυτικούς και ανατολικούς εισβολείς του νησιού.

Παράλληλες ήταν και οι ανθρώπινες θυσίες από τους βομβαρδισμούς στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, το Λασίθι για να συντελεστεί το βομβαρδιστικό ολοκαύτωμα στο νησί του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού την Κρήτη.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Για να συνεχιστεί το ολοκαύτωμα μετά την πύρρεια νίκη της κατοχής της νήσου με αλλεπάλληλα εκδικητικά χτυπήματα, και αμέτρητες εκτελέσεις για να υπάρχουν ακόμα αμέτρητα μνημεία και τύμβοι Κρητών αγωνιστών σε όλους τους νομούς ακόμα και σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά. Με κορυφαία την Κάνδανο, τα Ανώγεια, τη Βιάννο, τον Αλικιανό, τον Κακόπετρο, την Κίσσαμο κ.λπ. Όλοι αυτοί οι τόποι ισοπεδώθηκαν με μανία ως χώροι για την Αντίσταση υπέρ της Ελευθερίας, ενώ τα αμέτρητα μνημεία της χιτλερικής θηριωδίας εκτελεσθέντων βάναυσα και αποτρόπαια Κρητών αγωνιστών παρουσιάζουν από τον πρώτο καιρό της θρυλικής Μάχης της Κρήτης την χιτλερική βαρβαρότητα.

Έκτοτε έχουν περάσει 74 χρόνια χωρίς να αναγνωρίσει η Γερμανία την καταστροφή της νήσου και την απάνθρωπη εξόντωση του αγωνιζόμενου κρητικού λαού. Όμως παρά τον αποξεχασμό από τον Κρητικό Λαό της χιτλερικής θηριωδίας δεν υπήρξε εδώ και 74 χρόνια μια οφειλόμενη αποφασιστική Γερμανική πρωτοβουλία για ουσιώδεις πολεμικές αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές. Αντί όμως αυτής της μεγάλης οφειλής η Γερμανία –που ηγείται οικονομικά– της σύγχρονης νέο-ταξικής Ευρώπης η Ελλάδα από τον βορρά έως τον Κρητικό νότο υφίσταται έναν φρικώδη οικονομικό πόλεμο. Με συνέπεια την καταστροφή της οικονομίας της χώρας και την εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού-Κρητικού λαού με χιλιάδες θύματα από την επιβληθείσα δυστυχία.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΓΚΑΟΥΚ

Παρά το γεγονός ότι ύστερα από μια εξαετή εξουθένωση του λαού μας ο πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας κ. Γκάουκ καθώς και η καγκελάριος κ. Μέρκελ δήλωσαν την αναγνώριση των πολεμικών καταστροφών που έγιναν στα 4 χρόνια πολεμικής κατοχής της Ελλάδας και στα 5 χρόνια κατοχής και καταστροφή της Κρήτης.

Αργή μεταμέλεια η οποία είναι ανάγκη να εκδηλωθεί έμπρακτα άμεσα για όλες τις απάνθρωπες τραγωδίες στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Μάλιστα, φέτος στην επέτειο των 74 χρόνων από την ιστορική μάχη της Κρήτης, παράλληλα με το συντελούμενο εδώ και έξι χρόνια πανελλήνιο οικονομικό ολοκαύτωμα, που το διατάσσει και το κατευθύνει ο πρωταγωνιστής της σύγχρονης ελληνικής οικονομικής τραγωδίας κ. Σόιμπλε. Αυτή την επιχείρηση Μνημόνιο το βιώνουμε καταλυτικά ως νέο οικονομικό βομβαρδισμό και αποκλεισμό, παρομοίως με την επιχείρηση «ΕΡΜΗΣ» του Χίτλερ.

Αυτή όμως η κατάσταση πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ. Με Γερμανική ουσιαστική πρωτοβουλία και συνολική Ευρωπαϊκή συνεργασία, γιατί δεν πρέπει να ξεχνούν οι Ευρωπαίοι ότι στην Κρήτη γεννήθηκε ο πρώτος Ευρωπαϊκός πολιτισμός και στην Ελλάδα αναπτύχθηκε ο πρώτος Δημοκρατικός Πολιτισμός.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Ξυλούρη, ΕΔΩ...

πηγη tokarfi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: