12.5.15

Είναι σαν να μιλάω εγώ για μπάσκετ...

Σκληρή κόντρα Κικίλια - Μπαλτά...

Κάτι από... γήπεδο μπάσκετ θύμισε απόψε η Βουλή. Πρωταγωνιστές της κόντρας ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο Βασίλης Κικίλιας.

"Θεωρώ ότι...
είναι αδύνατο να μελετήσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο εισηγείται ένα νομοσχέδιο ένας υπουργός στη βουλή, εάν δεν μελετήσει τον ίδιο. Κι εγώ έκανα μια προσπάθεια να μελετήσω τον κ. υπουργό. Προσπάθησα να καταλάβω από τα γραπτά του, από τα κείμενά του, από τα βιβλία του γιατί νομοθετεί έτσι" είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Το νομοσχέδιο, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, είναι μια "πρώτη απόπειρα σ᾽εκείνα που θέλει να κάνει ο κ.Μπαλτάς προκειμένου η Παιδεία να προσαρμοστεί στην ιδεοληψία ΣΥΡΙΖΑ".

Η Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση με υπουργό τον κ.Μπαλτά κινδυνεύει άμεσα - καταστρέφεται κάθε ελπίδα των νέων για ισότιμη εκπαίδευση. Ο κ.Μπαλτάς δηλώνει πως διδάσκει στις αίθουσες με τη “μεθοδική εξαπάτηση των μαθητών του δια της παραλείψεως” Ακριβώς την ίδια μέθοδο ακολουθεί και με αυτό το σ/ν: δια της παραλείψεως της αλήθειας μας παραπλανεί ότι εκδημοκρατίζει τα ΑΕΙ Εισάγει μια διαδικασία στην εκπαίδευση που ως"σοσιαλιστική" θα αυξήσει την παραγωγή τούβλων “Ταρατατζούμ” όπως γράφει ο ίδιος το'82, είπε μεταξύ άλλων ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι δεν τον ενδιαφέρει ότι ανάμεσα σε καθηγητές-φοιτητές η διαπλοκή νομιμοποιείται και η συναλλαγή καθίσταται αναγκαία συνθήκη,

"Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο κ. Υπουργός εισάγει πλέον τα “κόκκινα άλογα” στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Άλογα όμως και στην κυριολεξία" τόνισε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Μπαλτά ο οποίος απάντησε:

"Ο κ. Κικίλιας αφιέρωσε την ομιλία του σε αποσπάσματα από διάφορα δικά μου βιβλία, άρθρα κλπ που του υπενθυμίζω ότι τα περισσότερα είναι σε ένα βιβλίο βραβευμένο που προφανώς δεν φιλοδοξούσε να αποτελέσει νομοσχέδιο στη βουλή. Το να συζητάμε άρθρα τέτοιου τύπου ως επιχειρήματα σε ένα άλλο νομοσχέδιο διότι αυτά που ανέφερε αφορούν επόμενο νομοσχέδιο και όχι το νυν δημιουργεί ένα πρόβλημα. Να το πω σε απλούστερα ελληνικά. Είναι σαν να ανέβαινα εγώ στο βήμα συζητώντας κάποιο θέμα περί παιδεία και να αφιέρωνα όλο το χρόνο μου για το πώς έπαιζε μπάσκετ ο κ. Κικίλιας. Δεν θα είχατε όλοι πρόβλημα σε σχέση με αυτό; Άρα αν θέλουμε να κάνουμε πραγματική συζήτηση καλό είναι να κάνουμε επί πραγματικών νομοσχεδίων και όχι επί των συγγραφέων των νομοσχεδίων"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: