26.5.15

Η Ζιμπάμπουε και το… λάθος του Σαμαρά…

Την ανάγκη να ψηφίσει η ΝΔ την συμφωνία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, τόνισαν Ντόρα Μπακογιάννη και Μάνος Αντώναρος σε εκδήλωση της ΔΑΠ.

Αρχικά, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πόσο...
σημαντικό είναι να επιτευχθεί η συμφωνία με τους εταίρους, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά και παράλληλα υπογράμμισε το ρόλο που πρέπει να παίξει η Κεντροδεξιά σε αυτή τη συγκυρία.

«Θέλω να δω την Ελλάδα να συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία. Πρέπει να προχωρήσουμε σε συμφωνία τώρα», σημείωσε και συμπλήρωσε: Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 6 Ιουνίου, θα γίνουμε Ζιμπάμπουε. Μόνο αυτή η χώρα δεν έχει πληρώσει ΔΝΤ και δεν θέλω η χώρα μου να γίνει Ζιμπαμπουε.

Δεν παρέλειψε φυσικά να ρίξει και τις σπόντες της προς τον Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του: Eάν η ΝΔ πίεζε από το 2010 να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια 2,5 χρόνια μετά.

Από την πλευρά του, ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, δήλωσε ότι «θα πρέπει να ψηφίσουμε έστω και μία μέτρια συμφωνία, αρκεί να αποφύγουμε τη χρεοκοπία»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: