18.5.15

Περί συγνώμης και φιλότιμου...

Είμαι σαφώς υπέρ της συγνώμης. "Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε" που λέει και το αστείο. Πολλοί βέβαια υποστηρίζουν "πως...
από τότε που βγήκε η συγνώμη εξαφανίστηκε το φιλότιμο". Και δεν το βρίσκει ούτε ο καλύτερος ντέντεκτιβ. Με το δίκιο τους. Φυσικά δεν αναφέρονται στην ειλικρινή συγνώμη, αυτή που διορθώνουμε τα σφάλματά μας, αλλά στην υποκριτική, για τα μάτια του κόσμου.

Όταν λοιπόν στριμώχνεται ο πολιτικός, γιατί αυτοί είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι αυτού του θεάτρου, αμολάει μια συγνώμη και νομίζει, πως όλοι εμείς μασάμε κουτόχορτο. Θα μου πείτε: Μα να μη ζητήσει; Βεβαίως και να μας ζητήσει να συγχωρέσουμε τα λάθη του αλλά να το εννοεί, να τα διορθώνει και κυρίως να μην τα επαναλαμβάνει.

Η ΝΔ είναι αμετανόητη. Το χειρότερο που μπορεί να είναι κάποιο κόμμα. Έχει καταστρέψει την οικονομία, τα όνειρα και τις ζωές εκατομμυρίων συνανθρώπων μας και παρόλα αυτά εξακολουθεί την ίδια απάνθρωπη, κυνική πολιτική που θεοποιεί τους πλούσιους. Αν τυχόν στριμωχθεί κάποιος από αυτούς, αμολάει ένα "μπαρντόν" μόνο και μόνο για να ξεχαστεί η κουταμάρα του.
Ειδικά στο θέμα του ρατσισμού, το γαλάζιο ερείπιο είναι σταθερό στις φασιστικές του θέσεις. Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι αθώοι φτωχοί συνάνθρωποι μας που οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές τους ανάγκασαν να φύγουν από τα σπίτια τους, είναι για τη ΝΔ κίνδυνος. Και δεν είναι κίνδυνος τα λαμόγια, οι κουμπάροι που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα, οι τρομοκράτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που για να πουλήσουν όπλα κάνουν πολέμους!

Η ΝΔ κλείνει το μάτι στη ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ. Πιο σωστά στους ψηφοφόρους της. Υιοθετεί ακροδεξιά επιχειρήματα και πολλές φορές προκαλεί. Αν τυχόν το παρακάνει κι υπάρξουν αντιδράσεις λέει ο "γαλάζιος λαγός" μια συγγνώμη και περιμένει να τη χάψουμε. Αν "η ΝΔ δεν δέχεται το ρατσισμό", όπως μας παραμυθιάζουν τελευταία, οφείλει να διαγράψει κάθε μέλος της που έχει τέτοιες απαράδεκτες θέσεις και που προκαλεί. Αλλιώς υποκρίνεται και το βρώμικο παιχνίδι της γίνεται αμέσως αντιληπτό από τη μπόχα που αναδύει.

Οι ναζί είναι υπεύθυνοι για εκατομμύρια θανάτους: "Εκτός από τους Εβραίους (6.000.000), περίπου 220.000 Ρομά και Σίντι θανατώθηκαν στο Ολοκαύτωμα (μερικές εκτιμήσεις φτάνουν ως και τις 800.000), δηλαδή το 25-50% του ευρωπαϊκού τους πληθυσμού" Ακόμη "Σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες αιχμάλωτοι σε κατεχόμενες περιοχές (περιλαμβανομένων των Ρώσων και άλλων Σλάβων), Πολωνοί μη Εβραίοι ... διανοητικά Ασθενείς ή σωματικά Ανάπηροι, Ομοφυλόφιλοι, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Ελευθεροτέκτονες, Κομμουνιστές..." και πολλοί άλλοι Αντιφρονούντες βρήκαν φρικτό θάνατο τις περισσότερες φορές μετά από απάνθρωπα βασανιστήρια ή σαδιστικά πειράματα.
Τι θα μπορούσαμε λοιπόν να συγχωρέσουμε στο ναζισμό; Όταν έκαναν τέτοια φρικτά πράγματα σε αθώους συνανθρώπους μας;

Οφείλουμε γι αυτό να σεβόμαστε τη μνήμη όλων των θυμάτων της εγκληματικής παράνοιας που λέγεται ναζισμός και να αγωνιστούμε ώστε να σταματήσουμε τους φασίστες πριν ξαναχτυπήσουν.

Καμιά απολύτως δικαιολογία δεν υπάρχει γιατί γνωρίζουμε, υπάρχει η Ιστορία που διδάσκει....
tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: