15.5.15

Εισβολή στην αίθουσα που δικάζεται η Χρυσή Αυγή...

Εισβολή των «Πυρήνων» στη δίκη της Χρυσής Αυγής

BINTEO...


NEA ANAΡΤΗΣΗ


Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 Όπως μεταδίδει η Έρρικα Βαλλιάνου για το tvxs.gr: 
Oμάδα ατόμων φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Φασίστες δολοφόνοι» εισέβαλαν στην αίθουσα διεξαγωγής της δίκης, στις φυλακές Κορυδαλλού. Πέταξαν μπουκάλια και...
άλλα αντικείμενα ενώ χτύπησαν δημοσιογράφους και άλλους παριστάμενους. Αντικείμενα εκτοξεύτηκαν και κατά της έδρας του δικαστηρίου με την Πρόεδρο να διακόπτει τη δίκη άρον - άρον για μία ώρα. Οι επιτιθέμενοι ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που προσέρχονταν στη διπλανή αίθουσα στην οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς. Αυτή την ώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται. 


Το χρονικό της επίθεσης

Η ομάδα εισέβαλε από την πλαϊνή πόρτα. Πρόκειται για άτομα που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα για τη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς.  Στόχος έγιναν οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κάθονταν κοντά στο σημείο καθώς τους πέταξαν μπουκάλια με νερό αποκαλώντας τους ρουφιάνους. 


Οι κατηγορούμενοι κάθονταν μακριά από την πόρτα. Οι επιτιθέμενοι εκσφενδόνισαν αντικείμενα ακόμη και στην έδρα. Παράλληλα φώναζαν: «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες». 

Ελάχιστοι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους συγκρατήσουν. Η πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει άρον - άρον τη διαδικασία ενώ τα θύματα διαμαρτύρονται για τη διακοπή τονίζοντας ότι περιμένουν δικαιοσύνη. 


Περίπου μια ώρα αργότερα και αφού η ηρεμία επανήλθε το δικαστήριο συνήλθε ξανά με την πρόεδρο να ξεκαθαρίζει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει. Στο σημείο αυτό κάποιοι από την αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν: «Αίσχος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: