29.5.15

«Μονόδρομος οι εκλογές αν χαθεί η δεδηλωμένη»...

Πάνος ΣκουρλέτηςΜια συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τον πυρήνα του προγράμματός μας και δεν θα ανοίγει μια άλλη προοπτική για τον λαό μας δεν θα συνιστά έναν έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, κατά συνέπεια δεν θα είναι...
πολιτικά υπερασπίσιμη, λέει στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι οχυρώνονται πίσω από το ΔΝΤ στα εργασιακά» υπογραμμίζει ο Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθαρίζοντας ότι το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων «σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει νόμος του κράτους». Ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι «μια συμφωνία μη συμβατή με τον πυρήνα του προγράμματός μας δεν θα είναι πολιτικά υπερασπίσιμη» και, αποκλείοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης με άλλη σύνθεση, σημειώνει ότι αν χαθεί η δεδηλωμένη, «οι εκλογές θα ήταν μονόδρομος». Αναφορικά δε με το νόμισμα δηλώνει πως «όποιος πορεύεται με βεβαιότητες, μάλλον είναι πολιτικά αφελής»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, επισημαίνει πως η Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατικά δομημένη με αλληλεγγύη και κοινωνικές ευαισθησίες στη συγκρότησή της ή δεν θα έχει μέλλον. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Εργασίας στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: