13.5.15

Με τον μήνα η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας...

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν καταθέσει πινακίδες θα μπορούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για το σύνολο του έτους, αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους Καταβολή των τελών κυκλοφορίας "με τον μήνα" προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που...
έχουν καταθέσει πινακίδες θα μπορούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για το σύνολο του έτους, αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους 

Ετσι οι ιδιοκτήτες ΙΧ, που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, έχουν και φέτος τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, θα μπορούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για το σύνολο του έτους, αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, περιλαμβανομένου και του μήνα της άρσης της ακινησίας. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας ιδιοκτήτης προχωρήσει σε άρση της ακινησίας του οχήματός του, τον Ιούλιο θα πληρώσει το 50% των τελών κυκλοφορίας (από Ιούλιο μέχρι και Δεκέμβριο).
Με τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά αύξηση των φορολογικών εσόδων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέγραψαν σημαντική αύξηση τον Απρίλιο λόγω της νέας ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 15%, που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί στο τετράμηνο του έτους η «μαύρη τρύπα» των εσόδων περίπου στα 300 εκατ. ευρώ από 748 εκατ. ευρώ που ήταν στο πρώτο τρίμηνο.
Επίσης με την ίδια τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή:
Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) για τις μεταβολές που έγιναν το 2014, καθώς και γι' αυτές που έλαβαν ή θα λάβουν χώρα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 31 Μαΐου 2015.
Τα νομικά πρόσωπα που έχουν δηλώσει τα στοιχεία των ακινήτων τους, της 1η Ιανουαρίου 2011, με την υποβολή ηλεκτρονικού αρχείου υπολογιστικών φύλλων εφαρμογών γραφείου υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις μεταβολές της περιουσιακής τους κατάστασης της 1ης Ιανουαρίου των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014, εφόσον η υποβολή γίνει το αργότερο εντός προθεσμίας 45 ημερών από την ανάρτηση από τη Φορολογική Διοίκηση της προσωρινής περιουσιακής τους εικόνας βάσει των υποβληθέντων ηλεκτρονικών αρχείων και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από τις 30 Ιουνίου 2015, ανεξάρτητα από την ανάρτηση.
Στην ρύθμιση των 100 δόσεων δύναται να υπαχθούν και οι μη φορολογικές οφειλές που θα έχουν καταχωριστεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία της σχετικής αίτησης, εφόσον αφορούν υποχρεώσεις ετών, περιόδων και υποθέσεων μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2014. Πρόκειται για έσοδα μη φορολογικού χαρακτήρα και για έσοδα υπέρ τρίτων (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ.)...
Μαρία Βουργανα
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: