12.5.15

Στη δίνη του δημοψηφίσματος εντός και εκτός Ελλάδος...

Τι διαφαίνεται από τις τοποθετήσεις Ελλήνων και ευρωπαίων αξιωματούχων για το δημοψήφισμα...
Την ώρα που το Eurogroup παραδεχόταν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αλλά υπογράμμιζε ότι...
πρέπει να γίνουν και άλλα από την πλευρά της Ελλάδας στα "καυτά" θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό αυξάνονται οι θετικά διακείμενοι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την τελική συμφωνία με τους δανειστές. 

Από το χθεσινό Eurogroup όπως ήταν λογικό δεν έλειψαν οι αναφορές στο δημοψήφισμα, καθώς οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών και αξιωματούχοι έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο ενδεχόμενο. Από τις δηλώσεις τόσο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και των Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μάρτιν Σουλτς προκύπτει ότι οι εταίροι έχουν αναθεωρήσει τη στάση τους για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε σχέση με το 2011 επί Γιώργου Παπανδρέου. Ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς αυτό που αφήνεται να εννοηθεί πίσω από τις γραμμές είναι ότι το δημοψήφισμα ουσιαστικά, ασχέτως του ερωτήματος, θα αφορά την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. 

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε αφήστε τη να κάνει δημοψήφισμα. Αυτό θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένα χρήσιμο μέτρο για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά πόσο είναι έτοιμος να δεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή κατά πόσο επιθυμεί κάτι διαφορετικό».
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: