13.5.15

Κ. Ήσυχος προς Ποτάμι...

Στα όρια της προβοκάτσιας οι αναφορές για το βίντεο στο μετρό...
Διευκρινίσεις για το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με βίντεο που προβάλλεται στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, με αφορμή...
ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του Ποταμιού προς τους υπουργούς Επικρατείας, Υποδομών, Ναυτιλίας – Τουρισμού και Εξωτερικών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ήσυχος, ο όλος θόρυβος ξεκίνησε από κάποια δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και πήρε διαστάσεις μετά από δημοσίευμα στο γερμανικό Speigel.

«Πρόκειται για μια διαστρέβλωση που αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Είναι μια κατασκευή που πατάει σε λάθος ή ακόμα και ανύπαρκτα δεδομένα, όπως και παραποιημένα γεγονότα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Ήσυχος παραδέχθηκε ότι πράγματι προβάλλεται βίντεο διάρκειας 50 δευτερολέπτων στις οθόνες του μετρό και του ηλεκτρικού, ωστόσο δεν είναι αυτό που επικαλούνται τα δημοσιεύματα και οι βουλευτές του Ποταμιού.

«Αυτό που αναπαράγουν, τόσο το γερμανικό Speigel όσο και ορισμένα ελληνικά μέσα, είναι μια κατασκευή άσχετη με αυτό που προβάλλεται», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Ήσυχος, «το βίντεο το οποίο παρουσιάζουν ότι τάχα παίζει στους σταθμούς του Μετρό, είναι μια συρραφή - μοντάζ  στιγμιότυπων από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2015 στην ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) υπό τον τίτλο “Ιστορική Μνήμη – Διεκδίκηση – Δικαίωση” και με κεντρικό θέμα τις γερμανικές οφειλές, ωστόσο δεν είναι αυτό που προβάλλεται στους σταθμούς».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ήσυχος έκανε λόγο για «λαθροχειρία» σε ό,τι αφορά τους συντελεστές, τονίζοντας ότι τόσο η εκδήλωση στη ΛΑΕΔ όσο και το βίντεο στους σταθμούς του μετρό είναι ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με την στήριξη του υπουργείου Μεταφορών ως προς το τμήμα που αφορά την προβολή του βίντεο στους σταθμούς του μετρό.

Αναφορικά με το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, αλλά και του βίντεο που προβάλλεται στους σταθμούς τους μετρό, ο κ. Ήσυχος διευκρίνισε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η διάσωση της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού σε συνδυασμό με την αντιναζιστική - αντιφασιστική θωράκιση, των λαών της Ευρώπης και κυρίως της νέας γενιάς.

«Ως προς το θέμα των γερμανικών οφειλών, αυτό που αναδεικνύεται είναι πως πρόκειται, πριν απ’ όλα, για ζήτημα ηθικής τάξης και η όλη εκστρατεία αποσκοπεί στο να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος», πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού.

«Αντίθετα τον προσεγγίζει σαν συνοδοιπόρο σε αυτή την προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό πως στην εκδήλωση που έγινε στις 27/04/15 συμμετείχαν και μίλησαν και διακεκριμένοι Γερμανοί, όπως ο αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς «Die Linke» Wolfgang Gehrcke και ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο Βρέμης και ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων Christoph Schminck-Gustavus», παρατήρησε ο κ. Ήσυχος.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι στην ίδια εκδήλωσε παρέστησαν πάνω από 50 πρέσβεις, εκπρόσωποι πρεσβειών και ακόλουθοι άμυνας ξένων πρεσβειών στην Αθήνα, καθώς επίσης και ζώντες αντιστασιακοί του αντιναζιστικού - αντιφασιστικού αγώνα, αλλά και το παιδί - σύμβολο του Διστόμου Αργύρης Σφουντούρης.

Κλείνοντας, ο κ. Ήσυχος σημείωσε ότι οι φωνές υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων πληθαίνουν και μέσα στην ίδια τη Γερμανία, κάνοντας αναφορά στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: