20.5.15

Το ζήτημα του χρέους θα θέσει ο κ. Τσίπρας στη Ρίγα...

Το ζήτημα του χρέους αναμένεται να θέσει στους εταίρους ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, στις συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ρίγας την Πέμπτη. 

Όπως είπε...
χθες στη μαραθώνια συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο, θα επιδιώξει να γίνει συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους στις συναντήσεις με τους εταίρους, ώστε το ζήτημα να έχει τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και να ληφθεί υπ’ όψη ως παράμετρος και στις συζητήσεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα στο πλαίσιο του επόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος (2015-2018). 

Όπως είναι γνωστό - το έχει δηλώσει άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – η Ελλάδα διεκδικεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1% ως 1,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2015 και το 2016 και μειωμένα πλεονάσματα στη συνέχεια σε σχέση με τους στόχους του τρέχοντος προγράμματος που υποχρεώνουν τη χώρα να πετύχει πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ για το 2015 και 4,5% για τα επόμενα έτη. 

Χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις για τη διευθέτηση του χρέους, η μείωση των πλεονασμάτων που διεκδικεί η Ελλάδα θα δημιουργούσε ένα χρηματοδοτικό κενό πολλών δισ. για τα επόμενα χρόνια, που θα έπρεπε να καλυφθεί μέσα από ένα τρίτο δάνειο, κάτι που όμως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί. Από την άλλη, κυβερνητικές πηγές θεωρούν τη μείωση των πλεονασμάτων που είναι υποχρεωμένη να παράγει η Ελλάδα εκ των ων ουκ άνευ για να υπάρξει ανάπτυξη στην ελληνική Οικονομία. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: