29.5.15

Προς εκτόνωση η αντιπαράθεση...

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΑ για την 48ωρη απεργία - Προς εκτόνωση η αντιπαράθεσηΟλοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΑ και στις 14:00 θα συναντηθούν στη βουλή με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να...
επανακαθορίσουν τη στάση τους σχετικά με την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια την Κυριακή και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.
Η αντιπαράθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ, πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι την Πέμπτη αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Ο λόγος αναβολής της συνάντησης σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, οφείλεται στην συμπεριφορά του κ. Σπίρτζη, ο οποίος χαρακτήρισε τους επικεφαλής της ομοσπονδίας «κινδυνολόγους». 

Ωστόσο έπειτα από τη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συναντήση με τον αναπληρωτή υπουργό στις 14:00 στη βουλή. 

Την ίδια στιγμή ο  αναπληρωτής υπουργός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος φιλοξενήθηκαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι χωρίς όμως να δίνουν συνέχεια στο τεταμένο κλίμα των περασμένων ημερών αφού και οι δύο ανακάλεσαν στον αέρα για τους χαρακτηρισμούς των περασμένων ημερών, συμφωνόντας μάλιστα να συναντηθούν σε λίγο στο υπουργείο, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.

Ο  κ. Αλεβιζόπουλος δήλωσε πως κάνει ένα βήμα πίσω σημειώνοντας ότι θεωρεί φίλο του τον κ. Σπίρτζη ο οποίος ανακάλεσε με τη σειρά του δημόσια. 

Λίγο νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης εξήγησε πως ναι μεν υπάρχουν ελλείψεις στα αεροδρόμια της χώρας όμως δεν τίθενται θέμα ασφάλειας ενώ είπε για τους απεργούς: «Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της ΥΠΑ που παρά τις ελλείψεις δίνουν την ψυχή τους, χωρίς ρεπό και πολλές φορές βάζοντας και οι ίδιοι ανταλλακτικά από την τσέπη τους».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των αεροδρομίων ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η προμηθεύτρια εταιρεία δεν δίνει ανταλλακτικά για τα ραντάρ αλλά και πως ο αεροδιάδρομος στο αεροδρόμιο της Μυκόνου χρειάζεται επισκευή καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να γίνει αιτία ατυχήματος. Ακόμη εξήγησε πως σε πολλά αεροδρόμια της χώρας οι φωτοσυμάνσεις δεν λειτουργούν. 

Ο  κ. Αλεβιζόπουλος εκτίμησε πως για την σωστή λειτουργία των αεροδρομίων πρέπει να διατεθούν περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα κάλεσε τον υπουργό να διεκδικήσει τα χρήματα που χρειάζονται βάση των διεθνών κανονισμών ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η χώρα έχει γίνει ρεζίλι διεθνώς. 

Με τη σειρά του ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαθέσει μέρος των χρημάτων που εισπράττει από τα έσοδα της ΥΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων και των υποδομών της Πολιτικής Αεροπορίας. Πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί ποσό 8 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί για την άμεση αντικατάσταση και επισκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων της υπηρεσία.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: