19.5.15

"Πονοκέφαλος" για τη ΝΔ η συμφωνία...

«Πονοκέφαλος» για τη ΝΔ η συμφωνίαΕσωκομματικούς πονοκεφάλους στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει να προκαλεί η στάση που θα κρατήσει το κόμμα κατά την ψηφοφορία στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, που όπως όλα δείχνουν...
κλείνει σχετικά άμεσα. 

Η πλευρά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την καταψήφιση της συμφωνίας, ενώ υπάρχει μερίδα βουλευτών που θέλει να ψηφίσει τη νέα συμφωνία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, κορυφαίοι παράγοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε συνομιλία τους με ευρωβουλευτές της Ν.Δ. έχουν στείλει σαφές μήνυμα η όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή να στηριχθεί από τη Συγγρού.

Ορισμένα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Μέρκελ για το εν λόγω θέμα, ωστόσο συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημειώνουν ότι ο κ. Σαμαράς «μίλησε με την κ. Μέρκελ, όχι όμως για τον συγκεκριμένο λόγο, αλλά για την πορεία των συνομιλιών και τη δυνατότητα εξεύρεσης γρήγορα μιας λύσης στο ελληνικό πρόβλημα».

Σήμερα συνεδριάζει σήμερα το πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναμένεται να γίνει και μία πρώτη συζήτηση για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ενδεχόμενο επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Σαμαράς πάντως με τη χθεσινή του ομιλία στο ΣΕΒ έδειξε να κλίνει προς την καταψήφιση της συμφωνίας, εκτός εάν όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει πολιτική και ζητήσει συναίνεση. 

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε το 2010» και είπε ότι: «Στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: