15.5.15

Στρατούλης: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω»...

Ο Δημήτρης Στρατούλης
«Oι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν»...
Απορρίπτει την περίπτωση να υπογραφεί συμφωνία, που θα παραβιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Στρατούλης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν» και...
ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε στο πρωινό του Παπαδάκη, πως, στο πλαίσιο αυτό είναι πάντα στο τραπέζι η απομείωση του χρέους, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει ανάπτυξη. Στο ερώτημα εάν δεν υποχωρήσουν οι εταίροι τι θα πράξει η κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας. 

Ο κ. Στρατούλης, που φέρει το βάρος του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού, εμφανίστηκε βέβαιος πως η δεν θα ακυρωθεί ο βασικός κορμός των δεσμεύσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά βασικά ζητήματα, όπως μισθούς και συντάξεις. Επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση θα δρομολογήσει την προεκλογική δέσμευση για ΕΝΦΙΑ και ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα γίνει κατάργηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ακόμα και σε κύριες συντάξεις, ο υπουργός απάντησε: «Αυτά που ζητούν είναι απαράδεκτα, δεν έχουμε πρόθεση να τα εφαρμόσουμε. Οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν, δεν αντέχει ο λαός. Ας επιμένουν οι δανειστές, εμείς τον λαό δεν τον εξοντώνουμε». 

Πρόσθεσε δε ότι θα είναι πολιτικό πραξικόπημα, εάν επιμείνουν οι δανειστές, οι οποίοι θα δώσουν τα απαιτούμενα χρήματα, «γιατί αν πάμε σε ρήξη, οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες γι αυτούς».

Τέλος, σχετικά με την 13η σύνταξη ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι όσοι παίρνουν από 700 και κάτω θα πάρουν 13η σύνταξη. «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να την τηρήσουμε. Είπαμε στους δανειστές ότι αυτό θα στοιχίσει 550 εκατ. ευρώ και είμαστε αποφασισμένοι να το τηρήσουμε», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: