7.5.15

«Θα 'ρθεις μωρή στο δικαστήριο ...

Ο Λαγός απείλησε την Κανέλλη: «Να δεις πώς θα φύγεις» από τη δίκη της ΧΑ!...και να δούμε τι θα πεις και πως θα φύγεις από εκεί»..
Καταδικάζουν τα κόμματα τις απειλές του χρυσαυγίτη Λαγού σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη.
Κατριβάνου: Είχα δεχθεί και 'γω απειλές από τον Κουκούτση...
Οι χυδαία φραστική επίθεση που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη -επειδή ηταν μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α.- από τον χρυσαυγίτη Λαγο, σοκάρει: 
 «Θα 'ρθεις μωρή στο δικαστήριο και να δούμε τι θα πεις και πώς θα φύγεις από εκεί»...
φέρεται να της είπε έξω από την αίθουσα της Βουλής, όπου συνεδρίαζε η Μόνιμη Επιτροπή Σοφρωνιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού.
Το επεισόδιο είχε και συνέχεια:
«Με απειλείς;», τον ρώτησε η Λιάνα Κανέλλη, για να της απαντήσει «εγώ δεν σε απειλώ. Γιατί γουστάρεις; Άμα θέλεις κάνε μου μήνυση». 

 Δήλωσε, επίσης, ότι την ώρα που βγήκε από την αίθουσα ο Γιάννης Λαγός την πλησίασε, αλλά αυτή του είπε πως δεν θέλει κανένα διάλογο. Τότε εκείνος την απείλησε λέγοντας ότι «δεν είναι κανένας διάλογος. Εγώ σου λέω, πως όταν έρθεις στη δίκη να μου κάνεις και τον μάρτυρα, να δεις πώς θα φύγεις από εκεί μέσα». 

Ευχαρίστησε, πάντως, τους δύο βουλευτές, οι οποίοι ακούγοντας θόρυβο, βγήκαν από την αίθουσα και την στήριξαν.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική Κατριβάνου, χαρακτήρισε αδιανόητο το να υπάρχει τέτοια απειλή μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο από έναν υπόδικο για εγκληματική ενέργεια. Τόνισε, μάλιστα, ότι και η ίδια στο παρελθόν δέχτηκε αντίστοιχη απειλή από τον κ. Κουκούτση.

«Το λέω αυτό, γιατί ούτε θα πρέπει να μας πέφτει "στάχτη στα μάτια" και ούτε θα πρέπει να ανεχόμαστε σαν κοινοβούλιο τέτοιες απειλές. Η δημοκρατία, θα πρέπει να θωρακίζεται», σημείωσε η πρόεδρος.

Μετά το επεισόδιο ζητήθηκε από την διάσκεψη των προέδρων που συνεδρίαζε την ώρα εκείνη να καταγγείλει της συμπεριφορά του χρυσαυγίτη. Άμεσα αντέδρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, παρόλα αυτά η πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.


«Είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν τη Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων, Νίκος Φίλης.


Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα


«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα τις προκλήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ενημερώθηκε η Διάσκεψη από την Βασιλική Κατριβάνου. Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο ΣΥΡΖΙΑ επιμείναμε ότι πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συμπεριφοράς του βουλευτή επιβάλλεται η διερεύνηση των συμβάντων μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας ώστε με τον δέοντα τρόπο να αποδοθούν ευθύνες.


Δεν προσφέρει στην αναγκαία δημοκρατική επαγρύπνηση μία προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος. Όλοι καταδικάζουμε και είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών».


Πρόσθεσαν δε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου κράτησε την διαδικασία. Όλοι ήμασταν υπέρ της πολιτικής καταδίκης. Η Πρόεδρος της Βουλής δεν προκατέλαβε την διαδικασία».


Το Ποτάμι καταδίκασε απερίφραστα την «χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη σε βουλευτή του κοινοβουλίου, επίθεση του κ.Λαγού στην κ. Κανέλλη». Παράλληλα, θεωρεί πως «είναι απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η Διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή. Το πρόσχημα πως πρέπει να κινηθούν οι δέουσες διαδικασίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση δεν πείθει καθώς οι δύο ενέργειες δεν αποκλείουν η μία την άλλη».


Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε την «τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη».


Κατήγγειλε, επίσης, τη στάση της Προέδρου της Βουλής, «η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής».


Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.


«Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την Χ.Α., η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό», συμπλήρωσαν.


Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση και τις «ωμές απειλές» του υπόδικου βουλευτή, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «λυπηρό» και «ανησυχητικό». Παράλληλα, έστρεψαν τα βέλη τους και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, θεωρώντας ότι τόσο η ίδια όσο και η διάσκεψη απέφυγαν να πάρουν θέση, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.


Τι είπε ο Λαγός


«Σαν δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο», είπε.


«Είναι ψέματα, αυτό που της είπα (σ.σ. για το δικαστήριο) είναι να δω ερχόμενη στο δικαστήριο τι εγκλήματα έχετε για εμάς», πρόσθεσε.


Και συνέχισε: «Η κυρία Κανέλλη είναι φαίνεται εξπέρ να δημιουργεί καταστάσεις, για να κρατά το όνομά της στην επικαιρότητα»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: