29.5.15

Μάχη για πολιτική συμφωνία κορυφής...

Τελεσίγραφα, Κασσάνδρες και ευθείες, πια, απειλές σηματοδοτούν την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης προς την τελική συμφωνία με τους πιστωτές – μια συμφωνία, που πίσω και πέρα από...
"τεχνικές" διαβουλεύσεις και "πολεμικές" ανακοινώσεις, είναι σαφές ότι θα είναι αμιγώς πολιτική.

Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα ορίζεται στα 24ωρα από την Κυριακή 31 Μαΐου έως την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ένα διάστημα στο οποίο αναμένεται να κορυφωθεί και ο μαραθώνιος των πολιτικών διαβουλεύσεων κορυφής. Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη μίας ώρας Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ δείχνει και τον βασικό άξονα των διεργασιών, ενώ σήμερα το ελληνικό ζήτημα τίθεται στην υπουργική σύνοδο της G7 στη Δρέσδη παρόντων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και, βεβαίως, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το στίγμα έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνοντας στον Guardian ότι θα χρειαστεί "πολιτική συναλλαγή σε επίπεδο κορυφής για να γεφυρωθεί το κοινό", ενώ κυβερνητικές πηγές τόνιζαν χθες το βράδυ πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους ξένους ηγέτες και οι επαφές του θα είναι συνεχείς, με το Μαξίμου να επιμένει πως η επίτευξη τελικής συμφωνίας είναι εφικτή ακόμη κι έως την Κυριακή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: