1.5.15

Όργια της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη...


Δείτε τις φωτογραφίες...
Η κυβέρνηση της Τουρκίας έδωσε και πάλι «ρεσιτάλ δημοκρατικής αντιμετώπισης», με αφορμή τις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.
Όπως...
αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της hurriyet, οι αστυνομικές δυνάμεις της Κωνσταντινούπολης έχουν συλλάβει εκατοντάδες διαδηλωτές, ενώ για ακόμη μια φορά έκαναν το «κομμάτι» τους χρησιμοποιώντας αναίτια βία ενάντια στους πολίτες που διαδήλωναν.

Από νωρίς το πρωί, η πλατεία Ταξίμ είχε μετατραπεί σε «φρούριο», καθώς περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί βρισκόντουσαν εκεί για να «επιτηρούν» την εξέλιξη των διαδηλώσεων. Κόμματα και συνδικάτα συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία, παρά τις «προειδοποιήσεις» του Τούρκου πρωθυπουργού.

Αστυνομικοί στο κυνήγι διαδηλωτών
Επεισόδια την πρωτομαγιά στην Κων/ποληΟ Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι μόνο «συμβολικές» διαδηλώσεις θα επιτραπούν στην πλατεία Ταξίμ και οποιαδήποτε προσπάθεια μαζικού εορτασμού της θα ερμηνευτεί από την κυβέρνηση ως προσπάθεια δημιουργίας χάους.Επεισόδια στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη
Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, περίπου τριάντα άτομα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας επιχείρησαν να μπουν στην πλατεία, με τις δυνάμεις καταστολής να αφηνιάζουν και να ξυλοκοπούν όσους βρέθηκαν μπροστά τους. Το «σινιάλο» είχε δοθεί και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους.


Η αστυνομία έκανε αναίτια χρήση χημικών και δακρυγόνων, ώστε να «σκορπίσει» τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στους γύρω δρόμους. Από εκείνη τη στιγμή ξέσπασαν συγκρούσεις και οδομαχίες ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα την προσαγωγή εκατοντάδων πολιτών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: